• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Pečené žampiony

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g sýr
    • 100
      g měkký salám
    • 500
      g brambory uvařené ve slupce
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s vydlabanou částí žampionů. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme nakrájený měkký salám, tavený sýr a promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampionů.
2
Na vymazaný pekáč vložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme naplněné žampiony a vrchní část žampionů zalejeme směsí z kysané smetany a nastrouhaného tvrdého sýra. Potom je vložíme zapéct do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 27. 6. 2010 10:41

    bylo by možné použít syrové brambory?

  • Klára Kaštánková | 26. 6. 2010 21:00

    Jejda, to je mňamka...určitě vyzkoušejte!

  • marie rusnokova | 2. 6. 2010 08:02

    Výborné!!!!Trošku jsem změnila ingredience na naplnění,ale hlavně oceňují,že se to dělá hned s brambory.dávám velkou 1

  • Sarka Havlikova | 25. 5. 2009 10:24

    misto taveneho syra jsem pouzila Mozzarelu a taky moc dobre :-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 7. 2008 17:50

    Vynikající večeře, jen jsem udělala nepatrnou změnu, že jsem nakrájený salám taky opekla s cibulkou a vnitřky žampionů, ještě do horkého vmíchala tavený sýr a Nivu. Recept si zaslouží obrovskou jedničku, dva žampionky zbyly i na druhý den a byly vynikající i studené.

  • Kateřina Dvořáková | 21. 7. 2008 09:13

    Jak píše paní Snášelová - je lepší mít větší žampiony, s malými je to příšerná piplačka. Slupka se z kloboučků loupe, ale většinou horní část odloupnout nejde, musí se opatrně odkrojit.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:57

    Pane Otakare, měla jsem dost velké žampiony. Do zapékací mísy se jich vešlo 8. Kloboučky se od vrchní slupky loupají. Menším nožíkem si zespodu kloboučku (u nožičky) zachytíte takový výrustek a pak ho taháte (loupete). Pak nožičky od kloboučku oddělíte tak, že s nima zatočíte (vyrvete je). Salám jsem použila Gothaj a 2 smetanové sýry.

  • Otakar Novák | 20. 7. 2008 09:37

    Jak se odkrojují kloboučky od vrchní slupky? Jedná se o loupání kloboučků?

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:19

    Okamžitě vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Nechápu, jak mohl zůstat bez povšimutí. Je to jedna symfonická báseň. Nejenom úžasná chuť ale i to, že všechno (i příloha) se peče v jednom pekáči. Dávám podtrženou 1* a zařazuji mezi delikátní a luxusní recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Měkký salám Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Tavený sýr Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
22
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact