Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s vydlabanou částí žampionů. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme nakrájený měkký salám, tavený sýr a promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampionů.
2
Na vymazaný pekáč vložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme naplněné žampiony a vrchní část žampionů zalejeme směsí z kysané smetany a nastrouhaného tvrdého sýra. Potom je vložíme zapéct do vyhřáté trouby.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JANA ŠKORNIKOVÁ
|27. 6. 2010 10:41
bylo by možné použít syrové brambory?
Klára Kaštánková
|26. 6. 2010 21:00
Jejda, to je mňamka...určitě vyzkoušejte!
marie rusnokova
|2. 6. 2010 08:02
Výborné!!!!Trošku jsem změnila ingredience na naplnění,ale hlavně oceňují,že se to dělá hned s brambory.dávám velkou 1
Sarka Havlikova
|25. 5. 2009 10:24
misto taveneho syra jsem pouzila Mozzarelu a taky moc dobre :-)
Zuzana Šindlerová
|24. 7. 2008 17:50
Vynikající večeře, jen jsem udělala nepatrnou změnu, že jsem nakrájený salám taky opekla s cibulkou a vnitřky žampionů, ještě do horkého vmíchala tavený sýr a Nivu. Recept si zaslouží obrovskou jedničku, dva žampionky zbyly i na druhý den a byly vynikající i studené.
Kateřina Dvořáková
|21. 7. 2008 09:13
Jak píše paní Snášelová - je lepší mít větší žampiony, s malými je to příšerná piplačka. Slupka se z kloboučků loupe, ale většinou horní část odloupnout nejde, musí se opatrně odkrojit.
Danka Snášelová
|20. 7. 2008 09:57
Pane Otakare, měla jsem dost velké žampiony. Do zapékací mísy se jich vešlo 8. Kloboučky se od vrchní slupky loupají. Menším nožíkem si zespodu kloboučku (u nožičky) zachytíte takový výrustek a pak ho taháte (loupete). Pak nožičky od kloboučku oddělíte tak, že s nima zatočíte (vyrvete je). Salám jsem použila Gothaj a 2 smetanové sýry.
Otakar Novák
|20. 7. 2008 09:37
Jak se odkrojují kloboučky od vrchní slupky? Jedná se o loupání kloboučků?
Danka Snášelová
|20. 7. 2008 09:19
Okamžitě vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Nechápu, jak mohl zůstat bez povšimutí. Je to jedna symfonická báseň. Nejenom úžasná chuť ale i to, že všechno (i příloha) se peče v jednom pekáči. Dávám podtrženou 1* a zařazuji mezi delikátní a luxusní recepty.