g
vepřové maso
bez kosti: krkovice, kotleta, plec cca
sůl
pepř mletý
olej
nebo sádlo na vymazání
1
kg
kysané zelí
okapané, NEPROPLACHOVAT!
4
stroužek
česnek
cca
1
lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou (dle chuti) , plnější
300
g
debrecínské párky
250 -
250
ml
šlehačka
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4-6 stroužků), paprikou, pepřem a solí. Se solí opatrně, párky mohou být slané až dost. Do mísy přidáme i na kolečka pokrájené pásky a vše důkladně promícháme. Promíchané zelí nasypeme do pekáče na maso, trochu ho "uplácáme" a zalijeme smetanou. Pekáč zaklopíme dalším pekáčem nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut do změknutí masa - vyzkoušíme vidličkou. Během pečení zkontrolujeme, zda není třeba maso podlít (vývarem, vodou nebo mlékem).
2
Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo bramborovými noky.
3
K masu můžeme vložit i pokrájenou slaninu nebo plátky můžeme položit na drobně pokrájený uzený špek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana
|4. 12. 2016 06:53
Měli jsme je včera k obědu a byly vynikající. Trochu zbylo, tak jsem do pekáče dala i zbytek brambor a k ránu jsem jen slyšela cvakání lžíce o dno. To když se manžel vrátil z cest, zbouchal ten zbytek i bez ohřátí. :-D
Tereza
|11. 5. 2015 20:24
Výborné a docela pikantní, zapili jsme to pivečkem a je nám blaze :-)