Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso, posypeme sekanou cibulí a zalijeme zálivkou. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení můžeme plátky trochu podlít vlažnou vodou.
Udělala jsem dvojnásobnou dávku zálivky, místo cukru použila med a podle doporučení jsem dala ještě hořčici. Podlila jsem to trochou piva a dělala cca 50 minut (asi 20min pod poklicí a pak zbytek bez). Jako přílohu jsem zvolila pečenou dýni hokaido, kterou jsem rozmačkala a přidala osmaženou cibulku. Výborná věc. Velmi doporučuji <3
Deni
|28. 11. 2015 18:24
Tento recept můžu jenom doporučit. Přidala sem do zálivky doporučenou hořčicí. Zapekla sem dohromady s neloupanými brambory. Během chvilky úžasné jídlo. :-)
Adéla
|9. 10. 2015 12:59
Je to velmi dobré, chválím recept, a fotka odpovídá, je to výpek, dle mého, marináda je na mase, červená od kečupu.
jenda77
|16. 2. 2014 08:51
Tento recept je fakt dost dobrý ! Ale já ho trochu vylepšil :-) Dal jsem vše na pekáč a musel odjet ! Takže to 1 den bylo v lednici ! Jedna báseň . Nechte to marinovat a uvidíte , fakt mňamka
Jenda77
|16. 2. 2014 08:50
Tento recept je fakt dost dobrý ! Ale já ho trochu vylepšil :-) Dal jsem vše na pekáč a musel odjet ! Takže to 1 den bylo v lednici ! Jedna báseň . Nechte to marinovat a uvidíte , fakt mňamka
Dílo bylo právě dokončeno a je snědeno :-P
Přidal jsem do zálivky taky lžičku hořčice, podle níže uvedené "Lady detox",
neuvěřitelná mňamka ;-)
a jako příloha mi příjde opravdu nejvhodnější a nejchutnější klasicky vařený, solený brambor.
Maru
|2. 6. 2013 13:25
Dneska jsem vařila a moc nám všem chutnalo. Přílohu jsme měli vařené brambory sypané pažitkou a oběd byl super. Jen malá poznámečka, přijde mi, ža ta fotečka je k jinému jídlu, měla jsem sůsek pěkně hnědý po té, co se tam dává sojová omáčka a worchester. ;-) Výsledku to však vůbec nevadí. dík za recept.
Taky sem udělala tento recept. Úžasný. Na popud přítele jsem přidala do zálivky lžíci hořčice a jsem ráda že sem ho poslechla. Jako přílohu sem zvolila očištěné brambory nakrájené na měsíčky, posypané kořením na americké brambory, osolené, opepřené a pečené spolu s plátky. Po upečení brambor sem je přelila zakysanou smetanou, smíchanou s bazalkou solí a papřem.
Chrochteli sme blahem :-)
Záleží na troubě jak peče, ta moje dost rychle, takže peču ze začátku tak na 180 a pak stáhnu na 150, někdy přikryju alobalem, to když vidím, že maso rychle tmavne. A délka pečení podle druhu masa, prostě to zkouším vidličkou, jestli už je měkké. Odhaduji tak 45min. až hodinu.
p v
|10. 12. 2007 11:07
Zatim neumim moc s troubou, na kolik vyhrata a jak dlouho se asi pece?
Alena
|7. 8. 2007 15:41
Moc nám chutnalo, podávala jsem s opečeným bramborem.
Anonym
|13. 11. 2006 17:59
Zkuste k tomu brambůrky ala tuty.Skvělé
Zdeňka
|13. 11. 2006 13:49
Hanko,já bych k tomu dala brambory,opečené brambory,americké brambory,event.hranolky.