• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené uzenářské ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks vepřové maso - ocásky, pro dvě osoby bohatě postačí jeden hodně masitý
    • sůl
    • kmín nebo pepř, případně obojí
    • 120
      g špekáček větší, nebo dva menší, cca
    • 150
      g uzené maso (plec, krkovice...) cca
    • 80
      g uzený špek cca
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek cca
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Kolem naskládáme na čtvrtky pokrájený špekáček (můžeme použít i kvalitní dva párky ve vlastním střívku, např. vídeňské), na větší kusy pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody, ocásky pokryjeme plátky špeku (lze použít i tučnější slanina), zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 2 - 2,5 hodiny (180°C). Pod poklicí pečeme proto, aby se maso nevysušilo, jelikož ocásky jsou libové!
2
Během pečení dle potřeby maso otočíme a podlijeme. Kdo má rád bylinky (tymián, rozmarýn, majoránka...) nebo houby, může je přidat do pekáče také. Ke konci pečení, když je maso už měkké, krátce dopečeme do barvy.
3
Maso (uzeninu nemusíme) pak vyndáme stranou, výpek naředíme malým množstvím vody, zahustíme maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti můžeme ještě opepřit nebo dosolit, ale to většinou není nutné.
4
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo knedlíkem s kysaným nebo dušeným zelím či dušenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jíška Kmín Špekáček Sůl Uzené maso Uzený špek Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
21
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Pečené špenátové rizoto
Pečené špenátové rizoto
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky s ledovým…
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na zelí
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact