• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené uzenářské ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks vepřové maso - ocásky, pro dvě osoby bohatě postačí jeden hodně masitý
    • sůl
    • kmín nebo pepř, případně obojí
    • 120
      g špekáček větší, nebo dva menší, cca
    • 150
      g uzené maso (plec, krkovice...) cca
    • 80
      g uzený špek cca
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek cca
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Kolem naskládáme na čtvrtky pokrájený špekáček (můžeme použít i kvalitní dva párky ve vlastním střívku, např. vídeňské), na větší kusy pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody, ocásky pokryjeme plátky špeku (lze použít i tučnější slanina), zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 2 - 2,5 hodiny (180°C). Pod poklicí pečeme proto, aby se maso nevysušilo, jelikož ocásky jsou libové!
2
Během pečení dle potřeby maso otočíme a podlijeme. Kdo má rád bylinky (tymián, rozmarýn, majoránka...) nebo houby, může je přidat do pekáče také. Ke konci pečení, když je maso už měkké, krátce dopečeme do barvy.
3
Maso (uzeninu nemusíme) pak vyndáme stranou, výpek naředíme malým množstvím vody, zahustíme maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti můžeme ještě opepřit nebo dosolit, ale to většinou není nutné.
4
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo knedlíkem s kysaným nebo dušeným zelím či dušenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jíška Kmín Špekáček Sůl Uzené maso Uzený špek Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
34
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pečené špenátové rizoto
Pečené špenátové rizoto
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky s ledovým…
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na zelí
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact