• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené uzenářské ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks vepřové maso - ocásky, pro dvě osoby bohatě postačí jeden hodně masitý
    • sůl
    • kmín nebo pepř, případně obojí
    • 120
      g špekáček větší, nebo dva menší, cca
    • 150
      g uzené maso (plec, krkovice...) cca
    • 80
      g uzený špek cca
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek cca
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Kolem naskládáme na čtvrtky pokrájený špekáček (můžeme použít i kvalitní dva párky ve vlastním střívku, např. vídeňské), na větší kusy pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody, ocásky pokryjeme plátky špeku (lze použít i tučnější slanina), zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 2 - 2,5 hodiny (180°C). Pod poklicí pečeme proto, aby se maso nevysušilo, jelikož ocásky jsou libové!
2
Během pečení dle potřeby maso otočíme a podlijeme. Kdo má rád bylinky (tymián, rozmarýn, majoránka...) nebo houby, může je přidat do pekáče také. Ke konci pečení, když je maso už měkké, krátce dopečeme do barvy.
3
Maso (uzeninu nemusíme) pak vyndáme stranou, výpek naředíme malým množstvím vody, zahustíme maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti můžeme ještě opepřit nebo dosolit, ale to většinou není nutné.
4
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo knedlíkem s kysaným nebo dušeným zelím či dušenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jíška Kmín Špekáček Sůl Uzené maso Uzený špek Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
15
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
15
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
14
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Pečené špenátové rizoto
Pečené špenátové rizoto
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky s ledovým…
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na zelí
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact