anglická slanina
nebo moravská... pokrájená na plátky
ledový salát
česnek
zakysaná smetana
nebo bílý jogurt
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a odebíráme jeden plátek po druhém ze sáčku.
Rozválený plátek potřeme dle chuti hořčicí, pestem, česnekovou pastou..., na které položíme plátek sýru (můžeme vložit třeba i nudličku papriky) a plátek svineme do ruličky, kterou zabalíme do dvou plátků slaniny nebo ruličku přepůlíme a každý díl zabalíme do jednoho plátku slaniny.
3
Takto připravené rolády naskládáme na těsno do pečícím papírem vyloženého pekáčku nebo zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme do zezlátnutí slaniny.
4
Během zapékání si připravíme salát. Do mísy nasypeme na menší kousky pokrájený vychladlý ledový salát (lze použít i salátovou okurku), přidáme zakysanou smetanu, ve které rozmícháme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme.