• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Pečené rizoto

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • hrášek
    • sušené houby
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • vegeta
    • sůl
    • 350
      g mražená zelenina Mrkev, kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu a dáme do vyhřáté trouby, asi 180 C. Po hodině je upečeno.
2
Rizoto je sypké a moc dobré. A pokud nekdo bez masa nevydrží, koupím 1/4 grilovaného kuřete a přidám ho nakrájené na kousky spolu se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 11. 1. 2016 17:47

    Moc dobré.

  • Anonymous | 8. 1. 2013 12:31

    jdu zkusit...

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    :-$

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    <3 :'(

  • Zuzana M. | 26. 7. 2008 11:25

    koukám jak to tu chválíte ... právě hledám něco, kam bych mohla použít zbytek masa z pečené kačeny (protože už na ní nikdo nemá chuť) ... takže to jdu zkusit :o)

  • Anonym | 13. 6. 2007 14:20

    Já většinou používám rýži parboiled a peču zavřené v hrnci . Poklici oddělám až na konci, když se mi zdá, že už je rýže měkká, ale ještě zbývá tekutina.

  • Anonym | 30. 3. 2007 21:55

    Velmi jednoduchá příprava a výsledek chutnal všem.

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:23

    Lindo ,když dělám toto rizoto,tak si zpěním cibulku rovnou v zapíkací míse (skleněné) a i opražím rýži na plotně,zaliju vodou a dám vše ostatní a dám péct.Když nemám sušené houby,dám žampiony v konzervě.Je to moc dobré!

  • Hana Rožníčková | 17. 3. 2007 05:52

    Lindo, nejlépe v hrnci....

  • linda | 16. 3. 2007 20:58

    prosim vás , a to mám péct pak v čem ? v plechu nebo pánvi?

  • kaja pavlin | 3. 2. 2007 18:12

    je to super

  • Jitka | 23. 1. 2007 17:48

    Gabrielo, já taky užívám "lepší" rýži - natural, basmati atd. a trvá to o něco dýl než u klasické rýže a je to třeba víc podlít.

  • Gabriela matějíčková | 16. 12. 2006 15:19

    Recept je výborný, chtěla jsem se jen zeptat jesli se to peče s poklopem nebo bez něj. Pekla jsem to bez poklopu a musela jsem to třikrát podlít a rýži jsem měla jasmínovou, tak jesli to třeba nebylo tím.

  • Eva Mlýnská | 25. 10. 2006 11:03

    Takhle se v naší rodině dělá rizoto už po tři generace a jinak ho ani neznám. Dobré je i ze zbytku vepřové pečínky nakrájené na kostičky a hlavně tam dát tu šťávu z masa, dostane lepší chuť. A místo zeleniny je dobrý jen hrášek. Mražený dávám hned a sterilovaný (je možná lepší) i s nálevem až před koncem.

  • Martina | 10. 10. 2006 16:11

    Teda výborný recept! Právě jsem dopekla. Přidala jsem maso z pečenýho kuřete a je to fakt lahůdka!Díky za recept :-)

  • Anonym | 8. 10. 2006 10:50

    mnam

  • Jitka | 26. 6. 2006 13:40

    Dobrý nápad. Jednoduchá příprava, bez nutnosti asistence. Zeleninu sem použila mraženou vícedruhovou - fazolky, hrášek, kukuřice, mrkev, porek, květáček, brokolice... Bylo to super.

  • Manča | 29. 4. 2006 13:56

    Děti miluji rizoto a minulý týden jsem mněla fofr sobotu tak jsem se rozhodla vyskoušet.Příprava za pár minut ,šoupla jsem rizoto do trouby a hodinu si ho nevšimala,po hodině vytáhla a výsledek byl super,moc chutnalo ,děti si tak dlouho přidávali až všechno snědli.Brzy zopakuji,díky za recept.

  • Lenka D. | 21. 4. 2006 14:33

    O tomto způsobu přípravy rizota jsem slyšela úplně poprvé a musim přiznat, že jsem o něm nejprve dost pochybovala. Výsledek mě mile překvapil - je to úplně něco jiného než "klasicky" připravované rizoto. Všem vřele doporučuji.

  • Mirka Kaniová | 10. 3. 2006 11:57

    Pravě jsem dopekla. Dala jsem míň vegety, měla jsem zbytek pečeného kuřete a přidala jsem i zbytek šťávy a kousek hovězího, který mi zbyl z vaření polívky. Opravdu to neuškodio. Super recept, mohou se využít zbytky.

  • Marcela Vrabcová | 25. 1. 2006 13:20

    Zadna vase chyba, jen muj prehmat. Je fakt, ze i ja pecu nejak kolem hodiny, proste to zkousim. Takze budu rada, pokud to tu pan Kovar opravi. Ale jsem rada, ze jste to nevzdal a nakonec si pochutnal :-)

  • Petr Klescht | 24. 1. 2006 22:15

    tak nevím, co jsem udělal špatně. 2 hrnky rýče = 4 hrnky vody, jestli jsem to dobře pochopil. přidal jsem mraženou zeleninu, sušený houby, a nějaký maso, všechno to dal do trouby a trvalo to ne 20 minut, ale 1:20 minut.. tak nevím. ale bylo to výborný..

  • Kafenka :-) | 13. 12. 2005 12:51

    Tak jsem dneska tohle pečené rizoto vyzkoušela, místo mražené zeleniny jsem dala najemno nakrájený pórek, zelí a mrkev a přidala jsem šunkovou klobásu. Bylo to výborné, píšu 1!!!

  • Jenny Neubert | 24. 11. 2005 17:13

    opravdu moc dobré, trochu jsem si to upravila, ale nenapadlo by mě dát rýži rovnou do trouby.super...velice chutné...:-)

  • Marcela Vrabcová | 23. 11. 2005 17:00

    Je to mozne. Pekli jsme vzdycky zakryte a nikdy tento problem nebyl. Kdyz je hotova ryze, jsou i houby. Bez poklicky obcas jen dopikam, pokud mi ujede ruka s vodou. Zkuste priste, urcite se povede :-)

  • Teri | 22. 11. 2005 18:48

    Dobrý, ale mě se neudělaly ty houby, peče se pod pokličkou? ... že by to byla ta chyba?...

  • terezka | 19. 11. 2005 09:29

    skvely napad,perfektni recept!nemam co dodat!

  • Petra D | 20. 10. 2005 22:14

    výborné, rychlé, málo nádobí

  • Veronika H. | 28. 9. 2005 16:04

    Jednoduche a moc dobre!!!!

  • Marcela Vrabcová | 17. 8. 2005 11:52

    Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale když je dáváte do polívky, tak je taky nepředvařujete. Krásně se v rizotu vydusí. Doufám, že vám také bude chutnat, zatím zlomilo každého kdo si kdysi zkazil chuť na rizoto ve školních jídelnách.

  • Lucie | 17. 8. 2005 10:51

    a ty sušené houby by se neměly minimálně namočit, natožtak předvařit?DíkLucie

  • Marcela Žišková | 16. 7. 2005 09:38

    Jednoduché, rychlé a strašně dobré :-) Super recept!

  • Josef Verner | 7. 7. 2005 20:54

    Zkusil jsem variantu s masem a na žádost celé mé rodiny musím zařadit vaše pečené rizoto do našeho stálého jídelníčku. Díky za recept

  • Nikola S. | 13. 2. 2005 21:39

    Zkusila jsem to s masem a i muj pritel, ktery ryzi zrovna nemusi, si to moc pochvaloval. My doma delavali uplne jine rizoto, ale tohle je mnohem lepsi. Diky za napad.

  • Anonym | 22. 1. 2005 12:48

    mňamka, ale s tím masem je to vážně lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Mražená zelenina Rýže Slunečnicový olej Sůl Sušené houby Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

62
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Páni kluci slaví 50 let od natáčení: Na fotku s Lábusem byla hodinová fronta!

Páni kluci slaví 50 let od natáčení: Na fotku s Lábusem byla hodinová fronta!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact