• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Pečené rizoto

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • hrášek
    • sušené houby
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • vegeta
    • sůl
    • 350
      g mražená zelenina Mrkev, kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu a dáme do vyhřáté trouby, asi 180 C. Po hodině je upečeno.
2
Rizoto je sypké a moc dobré. A pokud nekdo bez masa nevydrží, koupím 1/4 grilovaného kuřete a přidám ho nakrájené na kousky spolu se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 11. 1. 2016 17:47

    Moc dobré.

  • Anonymous | 8. 1. 2013 12:31

    jdu zkusit...

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    :-$

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    <3 :'(

  • Zuzana M. | 26. 7. 2008 11:25

    koukám jak to tu chválíte ... právě hledám něco, kam bych mohla použít zbytek masa z pečené kačeny (protože už na ní nikdo nemá chuť) ... takže to jdu zkusit :o)

  • Anonym | 13. 6. 2007 14:20

    Já většinou používám rýži parboiled a peču zavřené v hrnci . Poklici oddělám až na konci, když se mi zdá, že už je rýže měkká, ale ještě zbývá tekutina.

  • Anonym | 30. 3. 2007 21:55

    Velmi jednoduchá příprava a výsledek chutnal všem.

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:23

    Lindo ,když dělám toto rizoto,tak si zpěním cibulku rovnou v zapíkací míse (skleněné) a i opražím rýži na plotně,zaliju vodou a dám vše ostatní a dám péct.Když nemám sušené houby,dám žampiony v konzervě.Je to moc dobré!

  • Hana Rožníčková | 17. 3. 2007 05:52

    Lindo, nejlépe v hrnci....

  • linda | 16. 3. 2007 20:58

    prosim vás , a to mám péct pak v čem ? v plechu nebo pánvi?

  • kaja pavlin | 3. 2. 2007 18:12

    je to super

  • Jitka | 23. 1. 2007 17:48

    Gabrielo, já taky užívám "lepší" rýži - natural, basmati atd. a trvá to o něco dýl než u klasické rýže a je to třeba víc podlít.

  • Gabriela matějíčková | 16. 12. 2006 15:19

    Recept je výborný, chtěla jsem se jen zeptat jesli se to peče s poklopem nebo bez něj. Pekla jsem to bez poklopu a musela jsem to třikrát podlít a rýži jsem měla jasmínovou, tak jesli to třeba nebylo tím.

  • Eva Mlýnská | 25. 10. 2006 11:03

    Takhle se v naší rodině dělá rizoto už po tři generace a jinak ho ani neznám. Dobré je i ze zbytku vepřové pečínky nakrájené na kostičky a hlavně tam dát tu šťávu z masa, dostane lepší chuť. A místo zeleniny je dobrý jen hrášek. Mražený dávám hned a sterilovaný (je možná lepší) i s nálevem až před koncem.

  • Martina | 10. 10. 2006 16:11

    Teda výborný recept! Právě jsem dopekla. Přidala jsem maso z pečenýho kuřete a je to fakt lahůdka!Díky za recept :-)

  • Anonym | 8. 10. 2006 10:50

    mnam

  • Jitka | 26. 6. 2006 13:40

    Dobrý nápad. Jednoduchá příprava, bez nutnosti asistence. Zeleninu sem použila mraženou vícedruhovou - fazolky, hrášek, kukuřice, mrkev, porek, květáček, brokolice... Bylo to super.

  • Manča | 29. 4. 2006 13:56

    Děti miluji rizoto a minulý týden jsem mněla fofr sobotu tak jsem se rozhodla vyskoušet.Příprava za pár minut ,šoupla jsem rizoto do trouby a hodinu si ho nevšimala,po hodině vytáhla a výsledek byl super,moc chutnalo ,děti si tak dlouho přidávali až všechno snědli.Brzy zopakuji,díky za recept.

  • Lenka D. | 21. 4. 2006 14:33

    O tomto způsobu přípravy rizota jsem slyšela úplně poprvé a musim přiznat, že jsem o něm nejprve dost pochybovala. Výsledek mě mile překvapil - je to úplně něco jiného než "klasicky" připravované rizoto. Všem vřele doporučuji.

  • Mirka Kaniová | 10. 3. 2006 11:57

    Pravě jsem dopekla. Dala jsem míň vegety, měla jsem zbytek pečeného kuřete a přidala jsem i zbytek šťávy a kousek hovězího, který mi zbyl z vaření polívky. Opravdu to neuškodio. Super recept, mohou se využít zbytky.

  • Marcela Vrabcová | 25. 1. 2006 13:20

    Zadna vase chyba, jen muj prehmat. Je fakt, ze i ja pecu nejak kolem hodiny, proste to zkousim. Takze budu rada, pokud to tu pan Kovar opravi. Ale jsem rada, ze jste to nevzdal a nakonec si pochutnal :-)

  • Petr Klescht | 24. 1. 2006 22:15

    tak nevím, co jsem udělal špatně. 2 hrnky rýče = 4 hrnky vody, jestli jsem to dobře pochopil. přidal jsem mraženou zeleninu, sušený houby, a nějaký maso, všechno to dal do trouby a trvalo to ne 20 minut, ale 1:20 minut.. tak nevím. ale bylo to výborný..

  • Kafenka :-) | 13. 12. 2005 12:51

    Tak jsem dneska tohle pečené rizoto vyzkoušela, místo mražené zeleniny jsem dala najemno nakrájený pórek, zelí a mrkev a přidala jsem šunkovou klobásu. Bylo to výborné, píšu 1!!!

  • Jenny Neubert | 24. 11. 2005 17:13

    opravdu moc dobré, trochu jsem si to upravila, ale nenapadlo by mě dát rýži rovnou do trouby.super...velice chutné...:-)

  • Marcela Vrabcová | 23. 11. 2005 17:00

    Je to mozne. Pekli jsme vzdycky zakryte a nikdy tento problem nebyl. Kdyz je hotova ryze, jsou i houby. Bez poklicky obcas jen dopikam, pokud mi ujede ruka s vodou. Zkuste priste, urcite se povede :-)

  • Teri | 22. 11. 2005 18:48

    Dobrý, ale mě se neudělaly ty houby, peče se pod pokličkou? ... že by to byla ta chyba?...

  • terezka | 19. 11. 2005 09:29

    skvely napad,perfektni recept!nemam co dodat!

  • Petra D | 20. 10. 2005 22:14

    výborné, rychlé, málo nádobí

  • Veronika H. | 28. 9. 2005 16:04

    Jednoduche a moc dobre!!!!

  • Marcela Vrabcová | 17. 8. 2005 11:52

    Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale když je dáváte do polívky, tak je taky nepředvařujete. Krásně se v rizotu vydusí. Doufám, že vám také bude chutnat, zatím zlomilo každého kdo si kdysi zkazil chuť na rizoto ve školních jídelnách.

  • Lucie | 17. 8. 2005 10:51

    a ty sušené houby by se neměly minimálně namočit, natožtak předvařit?DíkLucie

  • Marcela Žišková | 16. 7. 2005 09:38

    Jednoduché, rychlé a strašně dobré :-) Super recept!

  • Josef Verner | 7. 7. 2005 20:54

    Zkusil jsem variantu s masem a na žádost celé mé rodiny musím zařadit vaše pečené rizoto do našeho stálého jídelníčku. Díky za recept

  • Nikola S. | 13. 2. 2005 21:39

    Zkusila jsem to s masem a i muj pritel, ktery ryzi zrovna nemusi, si to moc pochvaloval. My doma delavali uplne jine rizoto, ale tohle je mnohem lepsi. Diky za napad.

  • Anonym | 22. 1. 2005 12:48

    mňamka, ale s tím masem je to vážně lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Mražená zelenina Rýže Slunečnicový olej Sůl Sušené houby Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

16
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
13
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact