g
uzenina
dle chuti: šunka, anglická slanina, tvrdý salám...
mléko
množství dle hustoty sýrové směsi
olej
na vymažání pekáčku nebo plechu
Postup přípravy receptu
1
Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme pomleté nebo rozmixované rohlíky, pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu, rozšlehaná vejce, česnek a opepříme. Solíme dle druhu zvoleného sýru, někdy není třeby solit vůbec. Vše promícháme a dle potřeby přidáme tolik mléka, aby nám vznikla kompaktní, nepříliš tuhá směs, kterou budeme plnit půlky paprik.
2
Naplněné papriky přendáme na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova.
3
Sýry a uzeninu volíme tak, aby se k sobě hodily, například k nevýraznému Eidamu dáme tvrdý salám s výraznejší chutí, k Nivě například šunku, k uzenému sýru slaninu...
4
Recept je velmi variabilní, takže si každý může přidat to, co mu chutná, například bylinky, koření...
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo salátem.