• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Pečené papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • petrželová nať
    • paprika (nejlépe červené, špičaté, nejlépe masité)
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • ocet (obyčejný či vinný - podle gusta)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na plechu) ze všech stran tak, až paprika zčerná a vytvoří se na ní puchýře. Takto opečené papriky dáváme do igelitového sáčku zapařit (nejlépe do druhého dne, ale stačí i cca 1/2 hodina).
2
Pak papriky oloupeme z "kůžičky" (stopku i jadřinec ponecháváme). Takto upravené papriky dle základního předpisu zalejeme olejem, osolíme, přidáme na drobno nasekaný česnek. Podle chuti můžeme však přidat ocet, nebo pepř či jemně sekanou petrželovou nať (nebo taky všechno najednou). Takto upravené papriky podáváme jako předkrm, salát či přílohu.
3
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Pečene paprike</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mija | 24. 4. 2006 06:21

    Dělávám něco podobného. Papriky ale očistím od jádřince, nakrájím a poloviny, popř. na čtvrtky tak, aby se daly položit na pánev. Potřu je olejem a posypu bylin.solí, vložím do trouby nebo do remosky. (Připadá mi, že s remosky jsou lepší.) Vždy se těším, až se objeví první kapie, ty jsou také moc dobré. Pečené papriky sterilizuji. Výborné jsou do toustů, na chlebíčky, na chleba s tvarohem, zapečené se sýrem, nebo je dávám na talířek s mozarellou jako se v pizeriiích dávají rajčata a posypu zelenými bylinkami. Je to opravdu dobrota.

  • Martina Veselá | 23. 4. 2006 18:00

    Tenhle recept jsem si přivezla kdysi z Jugoslávie a je to opravdu výborné. Jíme je ještě teplé - jen pokapané olejem a česnekem. Když zbyde, dám do sklenice s víčkem a pak je to výborné třeba na opečenou veku.

  • Martina Horklová | 23. 4. 2006 14:05

    Jejda, to musí být dobré...... to fakt zkusím.....

  • Gabriela | 18. 9. 2005 16:00

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:29

    Ja zase lituji, ze nemam tak veliky mrazak. Na balkane je zvykem kupovat v sezone pytle paprik a pak je mit v mrazacich pro dalsi pouziti. Kdyz jsem poprve videla pultovy mrazak narvany jen paprikami, neverila jsem vlastnim ocim. Tam proste bez paprik nedaji ani ranu ,-) Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 16:04

    Ty papriky nemaji chybu...skoda , ze jsou ted tak drahe...jen si je predstavim a zacnu slintat jako bernardin...

  • marcela slamdeckova | 28. 2. 2005 01:34

    Tyto papiky take delame dle rodinneho receptu.Ja papriky na spicce nariznu do krize a dovnitr natlacim rozmackany cesnek,papriky lepe natahnou nalev.Vyborne...

  • Marcela Vrabcová | 15. 2. 2005 15:28

    Uz jsem je nekolikrat delala a vzdycky s velkym uspechem. Je to lahudka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ocet Olivový olej Paprika Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
32
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
24
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact