• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Pečené papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • petrželová nať
    • paprika (nejlépe červené, špičaté, nejlépe masité)
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • ocet (obyčejný či vinný - podle gusta)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na plechu) ze všech stran tak, až paprika zčerná a vytvoří se na ní puchýře. Takto opečené papriky dáváme do igelitového sáčku zapařit (nejlépe do druhého dne, ale stačí i cca 1/2 hodina).
2
Pak papriky oloupeme z "kůžičky" (stopku i jadřinec ponecháváme). Takto upravené papriky dle základního předpisu zalejeme olejem, osolíme, přidáme na drobno nasekaný česnek. Podle chuti můžeme však přidat ocet, nebo pepř či jemně sekanou petrželovou nať (nebo taky všechno najednou). Takto upravené papriky podáváme jako předkrm, salát či přílohu.
3
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Pečene paprike</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mija | 24. 4. 2006 06:21

    Dělávám něco podobného. Papriky ale očistím od jádřince, nakrájím a poloviny, popř. na čtvrtky tak, aby se daly položit na pánev. Potřu je olejem a posypu bylin.solí, vložím do trouby nebo do remosky. (Připadá mi, že s remosky jsou lepší.) Vždy se těším, až se objeví první kapie, ty jsou také moc dobré. Pečené papriky sterilizuji. Výborné jsou do toustů, na chlebíčky, na chleba s tvarohem, zapečené se sýrem, nebo je dávám na talířek s mozarellou jako se v pizeriiích dávají rajčata a posypu zelenými bylinkami. Je to opravdu dobrota.

  • Martina Veselá | 23. 4. 2006 18:00

    Tenhle recept jsem si přivezla kdysi z Jugoslávie a je to opravdu výborné. Jíme je ještě teplé - jen pokapané olejem a česnekem. Když zbyde, dám do sklenice s víčkem a pak je to výborné třeba na opečenou veku.

  • Martina Horklová | 23. 4. 2006 14:05

    Jejda, to musí být dobré...... to fakt zkusím.....

  • Gabriela | 18. 9. 2005 16:00

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:29

    Ja zase lituji, ze nemam tak veliky mrazak. Na balkane je zvykem kupovat v sezone pytle paprik a pak je mit v mrazacich pro dalsi pouziti. Kdyz jsem poprve videla pultovy mrazak narvany jen paprikami, neverila jsem vlastnim ocim. Tam proste bez paprik nedaji ani ranu ,-) Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 16:04

    Ty papriky nemaji chybu...skoda , ze jsou ted tak drahe...jen si je predstavim a zacnu slintat jako bernardin...

  • marcela slamdeckova | 28. 2. 2005 01:34

    Tyto papiky take delame dle rodinneho receptu.Ja papriky na spicce nariznu do krize a dovnitr natlacim rozmackany cesnek,papriky lepe natahnou nalev.Vyborne...

  • Marcela Vrabcová | 15. 2. 2005 15:28

    Uz jsem je nekolikrat delala a vzdycky s velkym uspechem. Je to lahudka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ocet Olivový olej Paprika Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Pivní sýr

Pivní sýr

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
87
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
54
Čertovský mls
Čertovský mls
51
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact