• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Pečené papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • petrželová nať
    • paprika (nejlépe červené, špičaté, nejlépe masité)
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • ocet (obyčejný či vinný - podle gusta)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na plechu) ze všech stran tak, až paprika zčerná a vytvoří se na ní puchýře. Takto opečené papriky dáváme do igelitového sáčku zapařit (nejlépe do druhého dne, ale stačí i cca 1/2 hodina).
2
Pak papriky oloupeme z "kůžičky" (stopku i jadřinec ponecháváme). Takto upravené papriky dle základního předpisu zalejeme olejem, osolíme, přidáme na drobno nasekaný česnek. Podle chuti můžeme však přidat ocet, nebo pepř či jemně sekanou petrželovou nať (nebo taky všechno najednou). Takto upravené papriky podáváme jako předkrm, salát či přílohu.
3
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Pečene paprike</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mija | 24. 4. 2006 06:21

    Dělávám něco podobného. Papriky ale očistím od jádřince, nakrájím a poloviny, popř. na čtvrtky tak, aby se daly položit na pánev. Potřu je olejem a posypu bylin.solí, vložím do trouby nebo do remosky. (Připadá mi, že s remosky jsou lepší.) Vždy se těším, až se objeví první kapie, ty jsou také moc dobré. Pečené papriky sterilizuji. Výborné jsou do toustů, na chlebíčky, na chleba s tvarohem, zapečené se sýrem, nebo je dávám na talířek s mozarellou jako se v pizeriiích dávají rajčata a posypu zelenými bylinkami. Je to opravdu dobrota.

  • Martina Veselá | 23. 4. 2006 18:00

    Tenhle recept jsem si přivezla kdysi z Jugoslávie a je to opravdu výborné. Jíme je ještě teplé - jen pokapané olejem a česnekem. Když zbyde, dám do sklenice s víčkem a pak je to výborné třeba na opečenou veku.

  • Martina Horklová | 23. 4. 2006 14:05

    Jejda, to musí být dobré...... to fakt zkusím.....

  • Gabriela | 18. 9. 2005 16:00

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:29

    Ja zase lituji, ze nemam tak veliky mrazak. Na balkane je zvykem kupovat v sezone pytle paprik a pak je mit v mrazacich pro dalsi pouziti. Kdyz jsem poprve videla pultovy mrazak narvany jen paprikami, neverila jsem vlastnim ocim. Tam proste bez paprik nedaji ani ranu ,-) Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 16:04

    Ty papriky nemaji chybu...skoda , ze jsou ted tak drahe...jen si je predstavim a zacnu slintat jako bernardin...

  • marcela slamdeckova | 28. 2. 2005 01:34

    Tyto papiky take delame dle rodinneho receptu.Ja papriky na spicce nariznu do krize a dovnitr natlacim rozmackany cesnek,papriky lepe natahnou nalev.Vyborne...

  • Marcela Vrabcová | 15. 2. 2005 15:28

    Uz jsem je nekolikrat delala a vzdycky s velkym uspechem. Je to lahudka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ocet Olivový olej Paprika Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Esíčka

Esíčka

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Gratinované brambory
Gratinované brambory
14
Sekaná s hořčičnou krustou
Sekaná s hořčičnou…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact