• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Pečené masopustní koblihy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g mléko
    • 125
      g měkký tvaroh
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • sůl špetka
  • Na potření:
    • 25
      g rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň dle chuti:
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí, přilijeme vlahé mléko a vytvoříme řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek.
2
Poté přidáme vejce, rum, tvaroh a rozpuštěné vlažné máslo, vše vymícháme na vláčné nelepivé těsto, které necháme zhruba hodinu pod utěrkou v teple odpočinout, kynout. Během kynutí těsto ještě jednou propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Vykynuté těsto vyklopíme na moukou poprášený stůl (vál), kde těsto vyválíme na větší plát, který si pomyslně rozdělíme na dvě poloviny. Na jedné si skleničkou znázorníme kolečka, na která do jejich středu nandáme náplň. Druhou polovinou těsta tu první, s naznačenými kolečky a náplní zaklopíme, skleničkou pak vykrájíme naplněné koblížky.
4
Koblihy dáme na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečící fólií a necháme ještě cca 15 minut odpočinout. Pak je vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, zhruba na 15 minut (podle velikosti koblih), kdy v polovině pečení můžeme teplotu maličko zmírnit.
5
Pečené koblihy potíráme hned po vyndání z trouby rozpuštěným máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance!

6
Nejlepší jsou ještě vlažné, takže se úplnému vychladnutí málokdy dočkají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblížky plněné krémem

Koblížky plněné krémem

Koblihy s kořeněným cukrem

Koblihy s kořeněným cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maková náplň Marmeláda Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Ořechová náplň Rozpuštěné máslo Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

107
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
66
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
44
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Pečené kuřecí žaludky
Pečené kuřecí žaludky
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Pečené kysané zelí s kuřecími játry…
Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Pečené maso s hruškovo-paprikovou…
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové…
Pečené obložené řízky
Pečené obložené řízky
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact