ks
vepřový bůček
krkovička nebo plec (cca 1 kg o hraně +- 15x15 cm)
3
stroužek
česnek
2
ks
cibule
1-2 střední
2
ks
párky
máme-li pálivou klobásu, tak použijeme
0,50
lžička
paprika - sladká
0,50
lžička
kmín
celý
sůl
pepř mletý
voda
Postup přípravy receptu
1
Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme párky, nebo klobásky. Doporučuji párky, nebo klobásky nejdříve nechat zmrznout. Nyní nám maso na pohled připomíná potápěčské brýle ze kterých jen mžourají očička. Pokud použijeme bůček s kůží, nezapomeneme ji ostrým nožem před pečením kůží vzhůru nakrájet na malé kostičky.
2
Do pekáčku nakrájíme cibuli na půlkolečka. Celý kus masa řádně opaprikujeme a očesnekujeme prolisovaným česnekem. Maso uložíme na cibulovou podestýlku, lehce osolíme, okmínujeme a opepříme dle vlastní chuti. Nesmíme zapomenout maso podlít vodou a hurá do tepla.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného polévání výpekem 45 minut.
4
Po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky se zelím či špenátem, bramborem, nebo bramborovou kaší.