koření
na grilovanou zeleninu nebo grilovací koření, adžika...
1
ks
zelená paprika
olej
3
ks
hrušky
dle velikosti, cca
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40 minut pod poklicí, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova, dle potřeby podlijeme a během pečení i otočíme. Pokud neholdujeme vepřovému masu, upečeme si klidně kuřecí díly.
2
Papriky očistíme a pokrájíme na proužky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme do něj papriky a hrušky a restujeme. Až nám začnou papriky a hrušky chytat barvičku, je čas směs okořenit dle chuti a ještě krátce orestovat. Pokud používáme koření s obsahem soli, není nutné solit.
3
Na talíř dáváme maso, které přelijeme výpekem a vedle něj kopeček paprikovo-hruškové přílohy.
4
Přílohu dáváme dle chuti: brambory, rýže, čerstvé pečivo.