• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pečené lískové oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené lískové oříšky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené lískové oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g hera nebo máslo
    • 20
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout, pak uždíbneme kousek těsta, zabalíme do něj oříšek a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
2
Těsta dáváme co nejtenčí vrstvu, oříšek se krásně upraží - ještě horké sesypeme z plechu do mísy s vanilkovým cukrem a obalíme. Když máme čas, tak oříšky před pečením opražíme a zbavíme slupek, ale není to třeba.
3
Někde jsem četla, že jdou dobře sloupnout, když se před opražením trochu pokropí vodou, tak to letos zkusím. Jsou velmi "žravé", doporučuji dělat z několika dávek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Lískové placičky

Lískové placičky

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bara | 23. 12. 2014 15:59

    Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?

  • Bara | 23. 12. 2014 15:59

    Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?

  • Sylva Karešová | 19. 1. 2009 02:21

    Sice nám přišly obyčejné, nebyly rozhodně pryč jako první, přesto se ale snědly. Nenadchly, ale jako k jídlu byly. Docela nám to připomínalo vanilkové rohlíčky, i když tomu něco chybělo. Možná lepší těsto a více ochutit, pak by to nemuselo být špatné.

  • Iva Pěnkavová | 17. 1. 2009 16:13

    Mně také vůbec nechutnaly,ale jako jediné!Manžel a dcery se po nich mohli utlouct a bylo to jedno z cukroví , které zmizelo jako první.Tudíž si myslím , že recept bude OK , ale co člověk to jiná chutˇ!

  • pavlina prochazkova | 16. 1. 2009 22:26

    Bohužel i nám moc nechutnalo, nadšená jsem byla z přípravy i z krásných kuliček, ale moc nechutnalo a skoro všechno zbylo. Ale i tak díky.

  • Lenka Kristinová | 5. 1. 2009 15:45

    Tak já bohužel musím napsat, že nám to nechutnalo. Jako jediný druh nám zbylo skoro všechno, co jsme udělali...

  • juppigi juppigi | 5. 1. 2009 14:47

    Zmizely jako první...moc dobré,ale jen pro lidi s dobrým chrupem :-)))

  • jolana behalova | 1. 1. 2009 20:41

    mě to bohužel nechutná...... vyloupávám oříšky a těsto vyhazuji....

  • Jana Řezníčková | 29. 12. 2008 08:23

    Je to pravda. Těsto se zpracuje perfektně a to balení.... není nic jednoduššího i pro začátečnice. U sousedů tento recept - ze dvou dávek - dělá sama malá osmiletá dcerka....

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:32

    Teprve teď jsem si přečetla komentáře níže...Marcel..jaká piplačka?...já to dělám stylem patlámo, patlámo u televize..:-)) sednu si na zem, na kolena si dám malý plech s papírem, na levou stanu oříšky, na pravo těsto a balím, u toho sklenku červeného a pohoda..:-))))

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:00

    No tak stejně, jako minulý rok.....skvělé..:-) prostě jednoduché a výborné..:-))

  • hana Valentová | 21. 12. 2008 08:33

    Výborné! Dala jsem první oříšky jen tak na plech do trouby, jen jsem je pak lehce promnula a zbavila je tím slupek, všechno šlo hladce, paráda, jsem moc spokojená!

  • Šárka Hejdová | 20. 12. 2008 13:29

    Tak já musím říci, že dneska musím dělat oříšky po třetí. Vše už je snězeno, bylo to výborne..Nechala jsem okoštovat více lidí a hodnotím absolutně za 1. A ani mi to nepřijde složité, bylo to hotové razdvatři.

  • Marcela S. | 19. 12. 2008 10:52

    Tak já se bohužel taky musím přidat k Markétě.Je to piplačka a nikdo to u nás teď nejí.

  • Paulyna 84 | 17. 12. 2008 21:08

    Dělala jsem s oloupanými mandlemi, a taky mě to nepřišlo nic extra....Možná jsem je tam nechala trochu dýl, byly trochu hnědší, a tím se ten výsledek mohl pokazit

  • fayy 1 | 17. 12. 2008 17:12

    Tento recept jsem dělala o víkendu a musím se bohužel taky přiznat, že mě až tolik nenadchl. Připadá mně to spíše průměrné...

  • Jana Řezníčková | 16. 12. 2008 07:17

    Markéto, každému chutná něco jiného. Ale většině těch, co tento recept vyzkoušeli, moc chutnalo! A vítám výborný nápad Olgy na využití zbytků těst. Příští rok určitě vyzkouším !

  • Markéta S. | 15. 12. 2008 20:36

    Tak já nevím, mně ani manželovi to nepřipadá jako žádný zázrak. Nejsou špatné, ale že bychom se po nich utloukli, to určitě ne. Jsou už tři dny v krabici na stole a nikdo je neujídá.

  • Olga . | 14. 12. 2008 22:21

    Mám pokaženou troubu, nemohu péci PASIÁNS, peču tedy v remoskách OŘECHOVÉ TAŠTIČKY. Zbylo mi pár vypíchnutých koleček; rozkrojil jsem je na čtvrtiny a do každého trojúhelníčku zabalil lískáč-stačí jen halabala přizvednout vrcholy těsta a pak v dlaních raz,dva,tři vyválet kuličku-lískáč se "sám" zabalí. Je to produktivnější způsob balení,než ňahňat těsto mezi prsty. Vyzkoušel jsem úspěšně k obalování tři různá těsta včetně ořechového, doporučuji tedy balit ořechy do zbytků (prořezy) lineckého až nakonec po pečení různých druhů :o)

  • Hanka Jandová | 14. 12. 2008 01:35

    když jsem si přečetla chvály na tento recept, tak jsem zadělala rovnou trojitou dávku... Teď jsem vyndala už 2 plechy a je to úúúžasné.Podle rad jsem přidla ai kapku skořice, ale mohla jsem dát trošičku více..až se ráno vzbudí mužská část rodiny, tak budu muset uhájit alespoň kousek. Mňam!!

  • Jitka Šimčíková | 13. 12. 2008 13:22

    Mňam....a ještě lepčí je to obalené ve skořici :) - ta drbačka za to fakt stojí a je toho moc :)

  • Irena * | 12. 12. 2008 13:27

    Taky jsem se nechala zlákat a upekla na zkoušku z jedné dávky. Včera jsem musela péct znovu a raději ze 2 dávek. Výborné. Hodnotím 1!

  • Jana Řezníčková | 12. 12. 2008 12:20

    Opět jsem je pekla - znám je z dřívějšího receptu - Lískové oříšky v těstě - a máme je raději obalené v kakaovém cukru. Jsou opravdu velmi, velmi žravé !!

  • Lenka Sedlářová | 12. 12. 2008 09:00

    Hnědé kuličky na fotce jsou oříšky upečené v těstě jako všechny ostatní, jenom jsem do cukru na obalování zamíchala trochu kakaového prášku.

  • Olga . | 11. 12. 2008 23:12

    Kakaem obarvit lze; doporučuji nechat si kousek nebarveného těsta a péci společně; předejdete tím spálení kakaového (platí obecně, např. pro linecké)

  • Klára Keselyova | 11. 12. 2008 22:45

    Chcela by som sa ešte spýtať, tie hnedé na obrázku súlen holé oriešky, alebo tiež obalené cestom, kde bolo použité kakao? Dá sa to aj tak? Ďakujem za odpoveď Klára.

  • Klára Keselyova | 11. 12. 2008 22:41

    Dobrý večer. Práve som dopiekla z 1 a pol dávky, Bolo ich 70 ks. Sú výborné. Tak sa mi vidí,že keď chcem všetkych vydostit, tak musím upiecť ešte aspoň z duplovanej dávky. Celkom sa mi robilo v pohode pri telke a dávam 1.

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 20:37

    Pekla jsem 12 min. na 170 stupňů.

  • Ina DiRossi | 11. 12. 2008 20:13

    Prosím můžete napsat jak dlouho a na kolik stupňů (tedy aspoň přibližně) se to peče?Děkuji

  • Sylva Karešová | 11. 12. 2008 15:30

    Markéto, já koupila lískáče v Tescu, velké balení, nejsou zas až tak maličké. A i v malých baleních po 100g se dají sehnat docela pěkné "kuličky" :-) Ale i z malých zcvrklých to jde, také záleží na vrstvě těsta.

  • Anna R. | 10. 12. 2008 23:02

    Toto dělá moje mamka už hodně let, ale těsto je takové jako na vanilkové rohlíčky. Je to výborný i v tomto těstě. Doporučuji vyzkoušet.

  • Šárka Kučerová | 10. 12. 2008 13:40

    Včera jsem pekla - moje první cukroví bez mamky a fakt dobrý. Pekla jsem s mandlema- ty mi chutnají nejvíc a s lískáčema, ty jí manžel. Bez loupání.Doporučuji a dávám 1. Díky za recept.

  • Pavla Chmelařová | 9. 12. 2008 20:34

    Dnes jsem upekla. Je to celkem piplačka:-). Použila jsem oloupané mandle. Ale asi jsem to moc upekla, protože ta chuť mě nepřijde moc extra...

  • Jarka O. | 9. 12. 2008 11:33

    Letos je měli v Lidlu, v akci asi 15 Kč za 100 g balíček. Byly super :-)

  • Markéta Pavlíková | 9. 12. 2008 09:42

    Přátelé, kde kupujete ty krásné velké lískové oříšky, které vidím na přiloženém fotu? V obchodech mají jen malé scvrklé oříšky, ze kterých takovou krásu neukoulím.

  • Marie Šindelová | 9. 12. 2008 07:54

    Unás doma děláme s menší obměnou-vytvoříme stejně velké kuličky,do kterých oříšky zapichujeme a pak upečeme.Říkáme jim OČI.Neobalujeme v cukru,jelikož těsto je sladké až,až.Ale i tato verze je dobrá.

  • Olga . | 8. 12. 2008 21:15

    Já dnes taky,pokračoval. Uvědomil jsem si, že se jedná také o linecké s poníženým cukrem. Balil jsem tedy do lineckého 3:2:1; v rukou to měkne stejně rychle jako těsto z tohoto receptu, neustále jsem ho chladil.Tento stav se zlepší přidáním mouky - těsto snese až 30% mouky navíc, po pečení je obal méně kyprý. Zkusil jsem pomerančovou kůru a muškátový květ (každé zvlášť, až teď mě napadlo, zkuste někdo dohromady) mně to chutná, kůrou se to nepokazí, s "voňavým" opatrně...

  • Petra Plochá | 8. 12. 2008 20:21

    Tak jsem udělala na zkoušku z jedné dávky, těsto jsem měla hotové ze včerejška a jsou moc dobré.Dnes udělám ještě těsto se skořicí a ještě dvojitou dávku normálního. Díky za recept

  • Jarka O. | 7. 12. 2008 20:48

    Taky chválím, podle Oldy jsem rovnou ochutila těsto skořicí a balila lískáče. Dobré jsou, dávám 1:-)

  • Sylva Karešová | 7. 12. 2008 03:53

    To je zvláštní... snad všechny ohlasy jsou kladné, všichni jsou nadšení.. tak jsem také upekla.. ale jako že bych se z toho doslova zbláznila, to ne. Prostě takové normální... Čekala jsem asi víc :-) Ale možná zkusím příště s tou skořicí, jak zde píše Olga.. přeci jen by to bylo více ochucené.. Možná bych dala i více cukru.. holt jsem asi víc na sladké :-) Ale špatné to není, to rozhodně ne.

  • Andrea Plačková | 6. 12. 2008 22:50

    Tak Vážení.Tohle je taková mňamka,že nám jedna dávka nebude stačit...:o))Zítra budu koulet o sto šest.Děkuji za recept.

  • Olga . | 6. 12. 2008 22:48

    Taky jsem dopekl; při balení je nejlépe myslet na milovanou osobu... Třetinu těsta jsem obarvil kakaem, třetinu ochutil skořicí. Balil lískáče, mandle, vlašáky. Nejdříve se ztratily lískové oříšky se skořicí...

  • Věra Salvová | 6. 12. 2008 21:04

    Dnes jsem upekla a ned musela "uklidit" -mužský zaobali a zobali. Výborné - 1*.dík zarecept.

  • Olga Zehnalová | 5. 12. 2008 14:00

    Květko, netreba nechávať odležať, sú dobré hneď.Toho cesta je tam veľmi málo, keby boli aj tvrdšie tak to nevadí.

  • Květa - | 5. 12. 2008 13:43

    Musí se nechat rozležet nebo se peče těsně před Vánoci? Díky

  • Veronika Frydrychová | 5. 12. 2008 00:53

    Teď jsem dopekla a musím přiznat že je to vynikající 1*Pekla jsem 12 min. na 170 stupňů. Obálela jsem v pudru s vanilkovým cukrem

  • Radana Janků | 4. 12. 2008 10:38

    Dobrý den,připravuje se toto cukroví také s předstihem jako jiné, nebo je určené k okamžité spotřebě?Děkuji za odpověď.

  • Jana Kutačová | 18. 12. 2007 23:54

    Tak,před hodinou jsem dopekla a jsou opravdu výborné..Dávám jedničku.Jednoduché a skvělé.o)

  • Hela - | 18. 12. 2007 11:02

    Dávám 1, opravdu moc dobré, hned jsem musela přidělat ješte jědnu dávku. Dovnitř jsem dávala pražené oříšky.

  • Jarča | 17. 12. 2007 12:00

    Jedním slovem: výborné!

  • milena kubikova | 17. 12. 2007 06:54

    prave vcera som ich robila...najprv som ich balila do velkej hrudky cesta, takze nakoniec ked som chytila uz grif, som tie obrovske prerabala....mysilm, ze niektora kolegyna pisala, ze prestala piect rozteky a nahradila ich tymto pecivom....rozhodla som sa to urobit tiez. buduce vianoce rozhodne zopakujem

  • Martina | 17. 12. 2007 01:19

    Dnes jsem take vyzkousela a jsou moc dobre. Davam za 1 a dekuji za recept.

  • OLga | 16. 12. 2007 08:46

    Pavla,ja som ich robila z obyčajnej hladkej múky T650,použila som Heru a dala do vyhriatej rúry a boli výborné ,skús znova určite sa Ti podaria.

  • Míla Kořínková | 14. 12. 2007 19:26

    Jano, na str.2 o těch mandlích píšu, dávala jsem je loupané, ale lískáče přece jen vedou.Z vánočního pečení jsem už dávno vypustila vanilkové rohlíčky,pečené lískáče je skvěle nahradily.Pavlo - peču při 160-175 C, při dodržení receptu by se to stát nemělo ? Zkus je znova, povedou se uvidíš.

  • Pavla | 14. 12. 2007 12:11

    cele se mi to v troube rozteklo a zpeklo dohromady,nevite kde jsem udelala chybu?

  • Jana Kutačová | 14. 12. 2007 09:36

    Marsí: tak já to zkusím letos taky.o))Přeji hezké svátky všem a ještě jednou se zeptám,jestli yb šly i ty mandle zabalit a upéct:o))

  • Ivana C. | 14. 12. 2007 08:02

    Veliká pochvala, po 5 dnech se jen rozplývají. Pekla jsem poprvé, mám z nich takové světlé pralinky s placatým spodkem. Aspoň je to cukroví takové pestřejší. Děkuji za recept.

  • Olga | 13. 12. 2007 18:46

    Toto množstvo cesta mi vystačilo presne na 100g orieškov,keď boli veľmi malé dala som dva spolu,ale takých som mala asi osem v sáčku.Sú vynikajúce,môj manžel sa do nich pustil a môžem ich robiť znova.

  • Marsí | 13. 12. 2007 13:53

    Jani já to pekla letos poprvé, jsou vážně skvělé, také jsem zapomněla dát za 1....-)) už to jdu napeavit.Měla jsem balení 100g a zbylo mi z toho asi 7 oříšků..ale některé jem dělala tlustší, takže určitě to bude tak na jedno 100 g balení. JO a autorce děkuji za receptík. Skvělé.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2007 11:30

    Nedaly by se vložit i mandle do těsta a upéct?Kolik je těch oříšků třeba na toto množství těsta?Děkuji.o)

  • Míla Kořínková | 6. 12. 2007 11:10

    Peču při 160 -170C, jakmile spodek kuličky zezlátne, vyndám z trouby, těsto je slaboučké, takže je to rychlá záležitost.

  • Anonym | 5. 12. 2007 21:12

    Prosím, už se tady p. Markét ptala a mám stejný dotaz - jak se asi peče - na kolik stupňů ??

  • Olga | 5. 12. 2007 20:27

    akurát som ich dorobila, sú výborné,oriešky vôbec netreba vopred ani opražiť ani ošúpať,opražia sa pečením a šupku tam vôbec nie je cítiť.Pri sledovaní televízie sa obaľovanie do cesta dá vydržať a konečný efekt za to stojí.Dávam jednotku.

  • Míla Kořínková | 5. 12. 2007 17:46

    V míse mám moučkový cukr ochucený vanilkovým luskem, můžete použít i vanilk. cukr,ale pravá vanilka voní víc " cukrářsky "

  • Olga | 4. 12. 2007 20:33

    Upečené oriešky sa obaľujú čisto len vo vanilkovom cukre alebo v cukre zmiešanom s vanilkou?

  • Marcela Stoklásková | 4. 12. 2007 13:56

    Tedy dámy, já to ještě nezkoušela, ale jelikož jsem si přečetla Vaše ohlasy - hned to zkusím :o)

  • Eva | 4. 12. 2007 07:38

    Vrele doporucuji!!!!Jsou fagt vynikajici!!!!Vcera jsem pekla a opravdu nemaji chybu.Diky za fajn recept.

  • Markét | 16. 11. 2007 09:51

    Ráda bych vyzkoušela tento recept, vypadá moc dobře, jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho mám asi péct a na kolik stupnů:-) Děkuji moc

  • Erratulaw | 4. 11. 2007 22:05

    Jsou moc dobré a už je dělám dost dlouho.Mají výbornou chuť když do těsta přidáte trochu mletých oříšků.Tohle cukroví zmizí vždy jako první a já koulíma koulím.... :-)

  • pemajana | 7. 3. 2007 13:03

    Jsou přímo NEBESKY dobré, dělala jsem je na vánoce 2006. Děkuji za skvělý recept!Uděluji za 1!!!

  • Mila Kořínková | 22. 12. 2005 07:48

    Jsem ráda, že můj recept má úspěch, v komentáři k podobnému receptu bylo k obalení doporučeno kakao, zkusila jsem, ale vanilkový posyp rodina ohodnotila jako přece jen chutnější. Plnění mandlí místo oříšků, je dobrý nápad,válela jsem takové šištičky,a polovině množství jsem nechala kulatější konec mandle vykukovat z těsta ( jako hlavičku ze zavinovačky), vypadá to hezky-ale pod cukrovým posypem se to trochu ztrácí. Přeji všem krásné a pohodové vánoční svátky:))))

  • Jana z VM | 19. 12. 2005 08:15

    tak jsem balila po jednom a nelituju toho. Šlo to báječně a dost rychle. Je to prostě FAMÓZNÍ cukroví !! Budu dělat ještě z jedné dávky nebo raději ze dvou. Je to balada !! Díky za vynikající recept !

  • Market | 16. 12. 2005 06:51

    Je to uplne bajecne cukrovi! Zkusila jsem to udelat krome orisku taky z mandli (neloupanych) a je to snad jeste lepsi!

  • Marie Svobodová | 14. 12. 2005 12:13

    Nevím jak Vám,ale mně se lépe balily i malé oříšky po jednom než více současně. Sedla jsem večer k televizi a balila a balila.

  • Jana z VM | 14. 12. 2005 10:33

    Karolino, díky za radu - chystám se tento recept taky vyzkoušet, ale mám jednom malé oříšky, větší nikde nejsou - budu balit i tři dohromady, pak dám vědět, jak to dopadlo. Díky !!

  • Míla Kořínková | 13. 12. 2005 16:53

    Karolino, já je letos dělala ze 7 dávek, a budu přidělávat, protože aspoň dvě už jsme vyzobali...oříšky radši kupuji větší, není s tím taková nimračka :-)))

  • karolina | 13. 12. 2005 16:39

    Tak dneska jsem také vyzkousela tenhle recept. Je uzasne jednoduchy a vynikajici!!! Delala jsem rovnou dvojitou davku a jeste asi pridelam.Slupka se podle me nemusi sundavat, vubec tomu nevadi a pokud mate male orisky, muzete jich do testa obalit i vice. krasne Vanoce

  • Milena Chmelkova | 11. 12. 2005 21:37

    Dobry vecer vsem,predne tem,kteri si uzivaji toho vanocniho peceniho jako ja.Puvodne jsem mela ze svych receptu vybrano 13 druhu cukrovi,vcera jsem se pustila do dila.Dneska jsem si trochu procitala tyto stranky,a hned vybrala dalsi recepty,takze 13 to rozhodne nebude.Mimo jine jsem dneska udelala Pecene liskove orisky,a jsou opravdu moc dobre.Orechy jsem oprazila a nemaji chybu.

  • Mila Kořínková | 5. 12. 2005 06:16

    Věro, jsem ráda,že vám chutnají,já každý rok zvyšuji dávky - vedle marokánek je to u nás nejoblíbenější cukroví.

  • Vera | 3. 12. 2005 09:22

    Vynikající, je to k užrání. Letos dělám znovu :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

153
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
91
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
47
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Pečené lískové oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact