Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?
Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?
Sice nám přišly obyčejné, nebyly rozhodně pryč jako první, přesto se ale snědly. Nenadchly, ale jako k jídlu byly. Docela nám to připomínalo vanilkové rohlíčky, i když tomu něco chybělo. Možná lepší těsto a více ochutit, pak by to nemuselo být špatné.
Mně také vůbec nechutnaly,ale jako jediné!Manžel a dcery se po nich mohli utlouct a bylo to jedno z cukroví , které zmizelo jako první.Tudíž si myslím , že recept bude OK , ale co člověk to jiná chutˇ!
Bohužel i nám moc nechutnalo, nadšená jsem byla z přípravy i z krásných kuliček, ale moc nechutnalo a skoro všechno zbylo. Ale i tak díky.
Tak já bohužel musím napsat, že nám to nechutnalo. Jako jediný druh nám zbylo skoro všechno, co jsme udělali...
Zmizely jako první...moc dobré,ale jen pro lidi s dobrým chrupem :-)))
mě to bohužel nechutná...... vyloupávám oříšky a těsto vyhazuji....
Je to pravda. Těsto se zpracuje perfektně a to balení.... není nic jednoduššího i pro začátečnice. U sousedů tento recept - ze dvou dávek - dělá sama malá osmiletá dcerka....
Teprve teď jsem si přečetla komentáře níže...Marcel..jaká piplačka?...já to dělám stylem patlámo, patlámo u televize..:-)) sednu si na zem, na kolena si dám malý plech s papírem, na levou stanu oříšky, na pravo těsto a balím, u toho sklenku červeného a pohoda..:-))))
No tak stejně, jako minulý rok.....skvělé..:-) prostě jednoduché a výborné..:-))
Výborné! Dala jsem první oříšky jen tak na plech do trouby, jen jsem je pak lehce promnula a zbavila je tím slupek, všechno šlo hladce, paráda, jsem moc spokojená!
Tak já musím říci, že dneska musím dělat oříšky po třetí. Vše už je snězeno, bylo to výborne..Nechala jsem okoštovat více lidí a hodnotím absolutně za 1. A ani mi to nepřijde složité, bylo to hotové razdvatři.
Tak já se bohužel taky musím přidat k Markétě.Je to piplačka a nikdo to u nás teď nejí.
Dělala jsem s oloupanými mandlemi, a taky mě to nepřišlo nic extra....Možná jsem je tam nechala trochu dýl, byly trochu hnědší, a tím se ten výsledek mohl pokazit
Tento recept jsem dělala o víkendu a musím se bohužel taky přiznat, že mě až tolik nenadchl. Připadá mně to spíše průměrné...
Markéto, každému chutná něco jiného. Ale většině těch, co tento recept vyzkoušeli, moc chutnalo! A vítám výborný nápad Olgy na využití zbytků těst. Příští rok určitě vyzkouším !
Tak já nevím, mně ani manželovi to nepřipadá jako žádný zázrak. Nejsou špatné, ale že bychom se po nich utloukli, to určitě ne. Jsou už tři dny v krabici na stole a nikdo je neujídá.
Mám pokaženou troubu, nemohu péci PASIÁNS, peču tedy v remoskách OŘECHOVÉ TAŠTIČKY. Zbylo mi pár vypíchnutých koleček; rozkrojil jsem je na čtvrtiny a do každého trojúhelníčku zabalil lískáč-stačí jen halabala přizvednout vrcholy těsta a pak v dlaních raz,dva,tři vyválet kuličku-lískáč se "sám" zabalí. Je to produktivnější způsob balení,než ňahňat těsto mezi prsty. Vyzkoušel jsem úspěšně k obalování tři různá těsta včetně ořechového, doporučuji tedy balit ořechy do zbytků (prořezy) lineckého až nakonec po pečení různých druhů :o)
když jsem si přečetla chvály na tento recept, tak jsem zadělala rovnou trojitou dávku... Teď jsem vyndala už 2 plechy a je to úúúžasné.Podle rad jsem přidla ai kapku skořice, ale mohla jsem dát trošičku více..až se ráno vzbudí mužská část rodiny, tak budu muset uhájit alespoň kousek. Mňam!!
Mňam....a ještě lepčí je to obalené ve skořici :) - ta drbačka za to fakt stojí a je toho moc :)
Taky jsem se nechala zlákat a upekla na zkoušku z jedné dávky. Včera jsem musela péct znovu a raději ze 2 dávek. Výborné. Hodnotím 1!
Opět jsem je pekla - znám je z dřívějšího receptu - Lískové oříšky v těstě - a máme je raději obalené v kakaovém cukru. Jsou opravdu velmi, velmi žravé !!
Hnědé kuličky na fotce jsou oříšky upečené v těstě jako všechny ostatní, jenom jsem do cukru na obalování zamíchala trochu kakaového prášku.
Kakaem obarvit lze; doporučuji nechat si kousek nebarveného těsta a péci společně; předejdete tím spálení kakaového (platí obecně, např. pro linecké)
Chcela by som sa ešte spýtať, tie hnedé na obrázku súlen holé oriešky, alebo tiež obalené cestom, kde bolo použité kakao? Dá sa to aj tak? Ďakujem za odpoveď Klára.
Dobrý večer. Práve som dopiekla z 1 a pol dávky, Bolo ich 70 ks. Sú výborné. Tak sa mi vidí,že keď chcem všetkych vydostit, tak musím upiecť ešte aspoň z duplovanej dávky. Celkom sa mi robilo v pohode pri telke a dávam 1.
Pekla jsem 12 min. na 170 stupňů.
Prosím můžete napsat jak dlouho a na kolik stupňů (tedy aspoň přibližně) se to peče?Děkuji
Markéto, já koupila lískáče v Tescu, velké balení, nejsou zas až tak maličké. A i v malých baleních po 100g se dají sehnat docela pěkné "kuličky" :-) Ale i z malých zcvrklých to jde, také záleží na vrstvě těsta.
Toto dělá moje mamka už hodně let, ale těsto je takové jako na vanilkové rohlíčky. Je to výborný i v tomto těstě. Doporučuji vyzkoušet.
Včera jsem pekla - moje první cukroví bez mamky a fakt dobrý. Pekla jsem s mandlema- ty mi chutnají nejvíc a s lískáčema, ty jí manžel. Bez loupání.Doporučuji a dávám 1. Díky za recept.
Dnes jsem upekla. Je to celkem piplačka:-). Použila jsem oloupané mandle. Ale asi jsem to moc upekla, protože ta chuť mě nepřijde moc extra...
Letos je měli v Lidlu, v akci asi 15 Kč za 100 g balíček. Byly super :-)
Přátelé, kde kupujete ty krásné velké lískové oříšky, které vidím na přiloženém fotu? V obchodech mají jen malé scvrklé oříšky, ze kterých takovou krásu neukoulím.
Unás doma děláme s menší obměnou-vytvoříme stejně velké kuličky,do kterých oříšky zapichujeme a pak upečeme.Říkáme jim OČI.Neobalujeme v cukru,jelikož těsto je sladké až,až.Ale i tato verze je dobrá.
Já dnes taky,pokračoval. Uvědomil jsem si, že se jedná také o linecké s poníženým cukrem. Balil jsem tedy do lineckého 3:2:1; v rukou to měkne stejně rychle jako těsto z tohoto receptu, neustále jsem ho chladil.Tento stav se zlepší přidáním mouky - těsto snese až 30% mouky navíc, po pečení je obal méně kyprý. Zkusil jsem pomerančovou kůru a muškátový květ (každé zvlášť, až teď mě napadlo, zkuste někdo dohromady) mně to chutná, kůrou se to nepokazí, s "voňavým" opatrně...
Tak jsem udělala na zkoušku z jedné dávky, těsto jsem měla hotové ze včerejška a jsou moc dobré.Dnes udělám ještě těsto se skořicí a ještě dvojitou dávku normálního. Díky za recept
Taky chválím, podle Oldy jsem rovnou ochutila těsto skořicí a balila lískáče. Dobré jsou, dávám 1:-)
To je zvláštní... snad všechny ohlasy jsou kladné, všichni jsou nadšení.. tak jsem také upekla.. ale jako že bych se z toho doslova zbláznila, to ne. Prostě takové normální... Čekala jsem asi víc :-) Ale možná zkusím příště s tou skořicí, jak zde píše Olga.. přeci jen by to bylo více ochucené.. Možná bych dala i více cukru.. holt jsem asi víc na sladké :-) Ale špatné to není, to rozhodně ne.
Tak Vážení.Tohle je taková mňamka,že nám jedna dávka nebude stačit...:o))Zítra budu koulet o sto šest.Děkuji za recept.
Taky jsem dopekl; při balení je nejlépe myslet na milovanou osobu... Třetinu těsta jsem obarvil kakaem, třetinu ochutil skořicí. Balil lískáče, mandle, vlašáky. Nejdříve se ztratily lískové oříšky se skořicí...
Dnes jsem upekla a ned musela "uklidit" -mužský zaobali a zobali. Výborné - 1*.dík zarecept.
Květko, netreba nechávať odležať, sú dobré hneď.Toho cesta je tam veľmi málo, keby boli aj tvrdšie tak to nevadí.
Musí se nechat rozležet nebo se peče těsně před Vánoci? Díky
Teď jsem dopekla a musím přiznat že je to vynikající 1*Pekla jsem 12 min. na 170 stupňů. Obálela jsem v pudru s vanilkovým cukrem
Dobrý den,připravuje se toto cukroví také s předstihem jako jiné, nebo je určené k okamžité spotřebě?Děkuji za odpověď.
Tak,před hodinou jsem dopekla a jsou opravdu výborné..Dávám jedničku.Jednoduché a skvělé.o)
Dávám 1, opravdu moc dobré, hned jsem musela přidělat ješte jědnu dávku. Dovnitř jsem dávala pražené oříšky.
Jedním slovem: výborné!
prave vcera som ich robila...najprv som ich balila do velkej hrudky cesta, takze nakoniec ked som chytila uz grif, som tie obrovske prerabala....mysilm, ze niektora kolegyna pisala, ze prestala piect rozteky a nahradila ich tymto pecivom....rozhodla som sa to urobit tiez. buduce vianoce rozhodne zopakujem
Dnes jsem take vyzkousela a jsou moc dobre. Davam za 1 a dekuji za recept.
Pavla,ja som ich robila z obyčajnej hladkej múky T650,použila som Heru a dala do vyhriatej rúry a boli výborné ,skús znova určite sa Ti podaria.
Jano, na str.2 o těch mandlích píšu, dávala jsem je loupané, ale lískáče přece jen vedou.Z vánočního pečení jsem už dávno vypustila vanilkové rohlíčky,pečené lískáče je skvěle nahradily.Pavlo - peču při 160-175 C, při dodržení receptu by se to stát nemělo ? Zkus je znova, povedou se uvidíš.
cele se mi to v troube rozteklo a zpeklo dohromady,nevite kde jsem udelala chybu?
Marsí: tak já to zkusím letos taky.o))Přeji hezké svátky všem a ještě jednou se zeptám,jestli yb šly i ty mandle zabalit a upéct:o))
Veliká pochvala, po 5 dnech se jen rozplývají. Pekla jsem poprvé, mám z nich takové světlé pralinky s placatým spodkem. Aspoň je to cukroví takové pestřejší. Děkuji za recept.
Toto množstvo cesta mi vystačilo presne na 100g orieškov,keď boli veľmi malé dala som dva spolu,ale takých som mala asi osem v sáčku.Sú vynikajúce,môj manžel sa do nich pustil a môžem ich robiť znova.
Jani já to pekla letos poprvé, jsou vážně skvělé, také jsem zapomněla dát za 1....-)) už to jdu napeavit.Měla jsem balení 100g a zbylo mi z toho asi 7 oříšků..ale některé jem dělala tlustší, takže určitě to bude tak na jedno 100 g balení. JO a autorce děkuji za receptík. Skvělé.
Nedaly by se vložit i mandle do těsta a upéct?Kolik je těch oříšků třeba na toto množství těsta?Děkuji.o)
Peču při 160 -170C, jakmile spodek kuličky zezlátne, vyndám z trouby, těsto je slaboučké, takže je to rychlá záležitost.
Prosím, už se tady p. Markét ptala a mám stejný dotaz - jak se asi peče - na kolik stupňů ??
akurát som ich dorobila, sú výborné,oriešky vôbec netreba vopred ani opražiť ani ošúpať,opražia sa pečením a šupku tam vôbec nie je cítiť.Pri sledovaní televízie sa obaľovanie do cesta dá vydržať a konečný efekt za to stojí.Dávam jednotku.
V míse mám moučkový cukr ochucený vanilkovým luskem, můžete použít i vanilk. cukr,ale pravá vanilka voní víc " cukrářsky "
Upečené oriešky sa obaľujú čisto len vo vanilkovom cukre alebo v cukre zmiešanom s vanilkou?
Tedy dámy, já to ještě nezkoušela, ale jelikož jsem si přečetla Vaše ohlasy - hned to zkusím :o)
Vrele doporucuji!!!!Jsou fagt vynikajici!!!!Vcera jsem pekla a opravdu nemaji chybu.Diky za fajn recept.
Ráda bych vyzkoušela tento recept, vypadá moc dobře, jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho mám asi péct a na kolik stupnů:-) Děkuji moc
Jsou moc dobré a už je dělám dost dlouho.Mají výbornou chuť když do těsta přidáte trochu mletých oříšků.Tohle cukroví zmizí vždy jako první a já koulíma koulím.... :-)
Jsou přímo NEBESKY dobré, dělala jsem je na vánoce 2006. Děkuji za skvělý recept!Uděluji za 1!!!
Jsem ráda, že můj recept má úspěch, v komentáři k podobnému receptu bylo k obalení doporučeno kakao, zkusila jsem, ale vanilkový posyp rodina ohodnotila jako přece jen chutnější. Plnění mandlí místo oříšků, je dobrý nápad,válela jsem takové šištičky,a polovině množství jsem nechala kulatější konec mandle vykukovat z těsta ( jako hlavičku ze zavinovačky), vypadá to hezky-ale pod cukrovým posypem se to trochu ztrácí. Přeji všem krásné a pohodové vánoční svátky:))))
tak jsem balila po jednom a nelituju toho. Šlo to báječně a dost rychle. Je to prostě FAMÓZNÍ cukroví !! Budu dělat ještě z jedné dávky nebo raději ze dvou. Je to balada !! Díky za vynikající recept !
Je to uplne bajecne cukrovi! Zkusila jsem to udelat krome orisku taky z mandli (neloupanych) a je to snad jeste lepsi!
Nevím jak Vám,ale mně se lépe balily i malé oříšky po jednom než více současně. Sedla jsem večer k televizi a balila a balila.
Karolino, díky za radu - chystám se tento recept taky vyzkoušet, ale mám jednom malé oříšky, větší nikde nejsou - budu balit i tři dohromady, pak dám vědět, jak to dopadlo. Díky !!
Karolino, já je letos dělala ze 7 dávek, a budu přidělávat, protože aspoň dvě už jsme vyzobali...oříšky radši kupuji větší, není s tím taková nimračka :-)))
Tak dneska jsem také vyzkousela tenhle recept. Je uzasne jednoduchy a vynikajici!!! Delala jsem rovnou dvojitou davku a jeste asi pridelam.Slupka se podle me nemusi sundavat, vubec tomu nevadi a pokud mate male orisky, muzete jich do testa obalit i vice. krasne Vanoce
Dobry vecer vsem,predne tem,kteri si uzivaji toho vanocniho peceniho jako ja.Puvodne jsem mela ze svych receptu vybrano 13 druhu cukrovi,vcera jsem se pustila do dila.Dneska jsem si trochu procitala tyto stranky,a hned vybrala dalsi recepty,takze 13 to rozhodne nebude.Mimo jine jsem dneska udelala Pecene liskove orisky,a jsou opravdu moc dobre.Orechy jsem oprazila a nemaji chybu.
Věro, jsem ráda,že vám chutnají,já každý rok zvyšuji dávky - vedle marokánek je to u nás nejoblíbenější cukroví.
Vynikající, je to k užrání. Letos dělám znovu :-))