Velký pekáč vymažeme olejem a přidáme kysané zelí i s nálevem (pokud máme zelí ve sklenici, tak dáme šťávy méně). Zelí rovnoměrně rozprostřeme po celém pekáči a posypeme kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, program běžné pečení. Hlídáme, aby se nám voda zcela nevypařila, po cca 10 minutách kontrolujeme, zda zelí stále "bublá" - pokud ne, přilijeme dle potřeby vodu.
Kuřecí játra nakrájíme na malé kousky, cibuli pokrájíme nadrobno. Rozpálíme olej na pánvi, přidáme cibuli, až zezlátne, přidáme játra. Společně opékáme. Když jsou zlatavá i játra, přidáme sojovou omáčku a ještě chvíli mícháme. Odstavíme z plotny.
Do mísy vysypeme mraženou zeleninu, přidáme hrníček kečupu, pepř a majoránku. Vše smícháme, přidáme játra s cibulkou a opět promícháme. Necháme pár minut odstát.
Pokud se již u zelí v troubě odpařila voda a je jí jen trochu na dně, v tuto chvíli přidáme játrovou směs a rozprostřeme ji na zelí. Společně pečeme dalších 10 minut.
5
Rozmícháme si vejce se solí, mletou paprikou a troškou vody - nejlépe např. v zavařovací sklenici. Po důkladném rozmíchání zalijeme rovnoměrně obsah pekáče a dále pečeme. Nutno zalít důkladně, aby nic na povrchu nezůstalo "suché".
Co 5 minut kontrolujeme - pokud se nám zalití vejcem zpevnilo a zbělalo na povrchu, jídlo je hotovo.