• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené kuřecí žaludky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené kuřecí žaludky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 121
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené kuřecí žaludky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle chuti
    • žaludky kuřecí
    • sůl
    • sádlo nebo máslo a olej
    • cibule
    • česnek
    • drcený kmín nebo celý
    • tymián nebo rozmarýn
    • majoránka
    • mletá paprika sladká nebo pálivá
    • pepř mletý
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

1
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření, tak i bylinky, ale i kořenící směsi (grilovací, na pečeni, na drůbež...). Množství cibule a česneku se nemusíme obávat, udělá nám nakonec výborný sos. Pečení trvá zhruba dvě až dvě a půl hodiny, protože žaludky jsou tuhé a potřebují delší tepelnou úpravu, ale stojí za to si počkat. Předvařovat nedoporučuji, nemají už takovou chuť od koření a bylinek, jako když je pečeme od začátku společně.
2
Pečeme zakryté a až ke konci, když jsou měkké podle našich představ, dopékáme do barvy. Podléváme vývarem nebo vodou a během pečení občas promícháme. Žaludky nejsou tučné, a proto k nim přidáme i trochu másla, sádla nebo oleje, aby se lépe opékaly. Pokud máme rádi zeleninová jídla, ke konci můžeme k žaludkům přidat péct i zeleninu (paprika, cuketa, kedlubna, mrkev, celer...). Pokud chceme, můžeme si udělat kombinaci pečených kuřecích žaludků a vepřového masa. Výborné je také ke konci pečení (15-20 minut) přidat k žaludkům péct očištěná a pokrájená játra. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, pečivem, se zelím...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí žaludky v pikantním sosu

Kuřecí žaludky v pikantním sosu

Kuřecí žaludky v zelenině

Kuřecí žaludky v zelenině

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dostálová | 6. 10. 2016 12:46

    Pro mne ideální, ne tak tučné jako pečené vepřové maso, ale výborné :-) Manželovi chutnaly zrovna tak a tak ráda a s chutí zopakuji.

  • Iva | 22. 7. 2016 14:57

    To nemělo chybu!

  • Lenka | 17. 5. 2016 13:56

    Nenapadlo by mě strčit žaludky do trouby, ale musím uznat, že se autor v kuchyni vážně vyzná. Žaludky se tedy musí péct dýl, ale potom je to dokonalá delikatesa :-* :-* :-* :-* :-*

  • Šárka | 25. 2. 2016 14:52

    Skvělý nápad jak upravit kuřecí žaludky, neměly chybu a oběd byl opravdu senzační. Až budu dělat příště, určitě vyzkouším i s těmi játry, dnes bohužel měli jen mražený a ty já nemusím. Jinak za recept mockrát děkuji.

  • Anna Doležalová | 11. 2. 2016 15:09

    Zdravím, musím říct, že to bude asi velmi dobré pro ty, co mají rádi vnitřnosti. Zkusím příští týden, na zbylé dny již mám naplánováno. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Drůbeží Oběd Večeře Pečení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián Vývar Žaludky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
16
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
14
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečené kuřecí s chřestem
Pečené kuřecí s chřestem
Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Pečené kuřecí závitky
Pečené kuřecí závitky
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Pečené kysané zelí s kuřecími játry…
Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Pečené maso s hruškovo-paprikovou…
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
  • Recepty.cz
  • Pečené kuřecí žaludky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact