ks
kuřecí maso
prsa (nebo paličky, špalíčky - bez kůže)
600
g
chřest
60
g
máslo
60
g
hladká mouka
sůl
pepř mletý
muškátový květ
1
lžička
vegeta
(nemusí být) , necelá
600
ml
mléko
2
lžíce
petrželka
4
plátek
šunka
olej
na smažení
bylinky
na ozdobení
Postup přípravy receptu
1
Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky.
2
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou, přidáme Vegetu, osolíme, opepříme, ochutíme troškou muškátového květu a povaříme. Odstavíme a vmícháme petrželku.
3
Kuřecí maso osolíme a opepříme, na pánvi s rozpáleným olejem je osmažíme dozlatova z obou stran.
4
Zapékací mísu (pekáček) si vymažeme olejem nebo máslem. Každé osmažené maso obalíme plátkem šunky, položíme do misky, posypeme chřestem, zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova asi na 25-30 minut. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží. Zdobíme bylinkami.