Kuřecí maso omyjeme ve studené vodě a zbavíme nechtěných části. Přitom uděláme do kůže několik řezů, díky kterým bude kuře propečenější a chutnější. Poté stehna osolíme a posypeme grilovacím kořením, které prsty vetřeme do kůže.
2
V misce si smícháme kečup s hořčicí a přidáme bazalku. Cibuli a rajčata nakrájíme na menší kousky. Troubu si předehřejeme na 180°C a nachystáme si zapékací formu. Vložíme dovnitř maso, které potřeme vrstvou kečupovo-hořčičné směsi a podlijeme vodou (cca 5mm). Cibuli a rajčata pokládáme na maso i do zbytku formy.
3
Kuře pečeme 80-90 minut. Posledních 30 minut pak bez vrchní části formy, aby se utvořila chtěná zlatá kůrka. Pokrm pak podáváme nejlépe s rýží či opékanými bramborami a upečenými rajčaty a cibulí.