koření na kuře
- můžeme použít místo soli, není nutné
3
ks
rozšlehané vejce
2 -
olej
Bramborovo-zelný salát
2
ks
cibule
sůl
dle chuti
5
lžíce
rostlinný olej
4 -
pepř mletý
dle chuti
600
g
kysané zelí
- okapané (neproplachovat!)
1
kg
vařené brambory
ve slupce
Postup přípravy receptu
1
Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme do chladna proležet.
2
Kuře naporcujeme, osolíme nebo dle vlastní chuti ještě okořeníme a klasicky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené kuřecí díly klademe na vymaštěný plech, každou porci pak trochu pokapeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Během pečení díly alespoň jednou obrátíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Hajná
|2. 11. 2015 13:46
Skvělá kombinace <:-) díky moc!
Sára
|19. 9. 2014 14:58
Kuře bylo naprosto super, maso nebylo vůbec vysušené a chutnalo nám víc než pečené normálně, protože to tak děláme pořád a takhle jsme to měli poprvé. Salát hodnotím také velmi kladně, chutnal nám a navíc je i zdraví dík kyselému zelí. Děkuji za recept, vlastně dva v jenom.
Katka
|17. 6. 2013 13:36
Salát je výborný, osvěží i nasytí a maso nejím.
Linda Barvínková
|23. 2. 2013 13:37
Salát jsem nám udělala s řízkem, protože mám jen dvouplotýnkáč a byl to výborné. :-)