• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené koblihy s džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané koblížky z kynutého těsta vám provoní byt už během pečení. Když se do nich potom zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutnají. Uvnitř skrývají sladkou marmeládovou náplň, díky které je jejich chuť prostě dokonalá.

Suroviny

12 porce
  • Těsto na koblihy
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Náplň
    • moučkový cukr na posypání
    • 100
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na kynuté těsto?

4
Náplň. Na kynuté těsto rozválejte plát silný 1,5 cm.
5
Vykrájejte z něj větší kolečka. Do jejich středu dejte po lžičce marmelády a z každého vytvarujte bochánek. Ty naskládejte do vymazané formy na muffi ny a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
6
V troubě předehřáté na 190 °C pečte 20–25 minut. Nechte je vychladnout, vyndejte z formy a lehce pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pokrmy Přílohy Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl tuzemák Vanilkový cukr Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jidáše

Poslední sledované recepty

33
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
27
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
20
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené kuře
Pečené kuře
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact