• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené koblihy s džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané koblížky z kynutého těsta vám provoní byt už během pečení. Když se do nich potom zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutnají. Uvnitř skrývají sladkou marmeládovou náplň, díky které je jejich chuť prostě dokonalá.

Suroviny

12 porce
  • Těsto na koblihy
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Náplň
    • moučkový cukr na posypání
    • 100
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na kynuté těsto?

4
Náplň. Na kynuté těsto rozválejte plát silný 1,5 cm.
5
Vykrájejte z něj větší kolečka. Do jejich středu dejte po lžičce marmelády a z každého vytvarujte bochánek. Ty naskládejte do vymazané formy na muffi ny a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
6
V troubě předehřáté na 190 °C pečte 20–25 minut. Nechte je vychladnout, vyndejte z formy a lehce pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pokrmy Přílohy Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl tuzemák Vanilkový cukr Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jidáše

Poslední sledované recepty

21
Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy
Jablečný závin s…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Výborný špenátek
Výborný špenátek
12
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené kuře
Pečené kuře
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact