• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené koblihy s džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané koblížky z kynutého těsta vám provoní byt už během pečení. Když se do nich potom zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutnají. Uvnitř skrývají sladkou marmeládovou náplň, díky které je jejich chuť prostě dokonalá.

Suroviny

12 porce
  • Těsto na koblihy
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Náplň
    • moučkový cukr na posypání
    • 100
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na kynuté těsto?

4
Náplň. Na kynuté těsto rozválejte plát silný 1,5 cm.
5
Vykrájejte z něj větší kolečka. Do jejich středu dejte po lžičce marmelády a z každého vytvarujte bochánek. Ty naskládejte do vymazané formy na muffi ny a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
6
V troubě předehřáté na 190 °C pečte 20–25 minut. Nechte je vychladnout, vyndejte z formy a lehce pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pokrmy Přílohy Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl tuzemák Vanilkový cukr Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jidáše

Poslední sledované recepty

299
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
132
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
123
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
89
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
86
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené kuře
Pečené kuře
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact