Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část, nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, kdy ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu.
3
Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut, dozlatova, nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova.
5
Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat.