• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené knedlíky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks rohlík starší
    • 80
      g máslo
    • 80
      g pórek nebo lahůdková cibulka
    • 2
      ks vejce větší
    • 150
      ml mléko
    • sůl cca půl lžičky
    • muškátový květ dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

2
Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část, nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, kdy ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu.
3
Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut, dozlatova, nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova.
5
Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

6
Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Dýňové knedlíky

Dýňové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Muškátový květ Pórek Rohlík Sůl Vejce

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

779
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
21
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Agáta Hanychová zavzpomínala: Nejlepší to bylo s Prachařem!

Agáta Hanychová zavzpomínala: Nejlepší to bylo s Prachařem!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Pečené kapří ocásky
Pečené kapří ocásky
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené kuře
Pečené kuře
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
  • Recepty.cz
  • Pečené knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact