• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks mrkev nakrájená na špalíčky
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (najemno posekaná)
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      hrst máta nahrubo posekané
    • 120
      g mandle oloupané, nasucho opražené, nahrubo nasekané
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička koriandr
    • 8
      ks datle zbavené pecek, pokrájené na kousky
    • jehněčí maso kýta (vykostěná)
  • Na mátový jogurt
    • 1
      hrst máta najemno nasekané
    • 400
      g jogurt hustý, přírodní
  • Na mátový bulgur
    • 3
      hrst máta natrhané
    • 350
      g bulgur
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou, petrželkou, česnekem, paprikou a skořicí. Osolte a nechte stranou. Kýtu rozložte a potřete ji připravenou směsí. Poté maso opět stočte a svažte kuchyňským provázkem a nechte zatím stranou. Dno pečicí nádoby poklaďte mrkví, na ni položte maso, pokapejte olejem, osolte a opepřete a pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou (pokud se vypeče, podlijte trochou horké vody nebo vývaru) asi hodinu a půl až dvě nebo až maso změkne. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte stranou na teplém místě asi 10 minut, aby se šťávy uvnitř masa pěkně rozložily.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Jogurt a mátu promíchejte, přidejte citronovou šťávu, osolte a opepřete a nechte vychladit v ledničce.
3
Bulgur vařte mírným varem asi 5 až 10 minut, zalitý vodou nebo vývarem (řiďte se návodem na obalu). Přebytečnou tekutinu pak. slijte. Promíchejte s mátou, citronovou šťávou a olejem, pokud je třeba, osolte a opepřete. Podávejte s pečeným masem, mrkví a mátovým jogurtem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem a krvavými pomeranči

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem…

Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

Ananas s mátovým cukrem podle J.…

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pejsek a kocicka | 8. 12. 2012 00:34

    Fakt vytecne. Nerolovala jsem to, smesi koreni jen posypala a pekla v alobalu. A misto datli brusinky. Malinko jsem podlila cervenym vinem, zbytek jsme dopili. Proste opravdu vyborna vecere.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:37

    recept je vynikajici ;) mam z nej velkou radost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Česnek Datle Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Jogurt Kmín Koriandr Mandle Máta Mletá paprika Mrkev Olivový olej Petrželka Skořice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

74
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
70
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
47
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
20
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
18
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým…
Pečené jablko s ořechy
Pečené jablko s ořechy
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Pečené kapří hranolky s tymiánem a…
Pečené kapří ocásky
Pečené kapří ocásky
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
  • Recepty.cz
  • Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact