• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Množství dle počtu strávníků:
    • hrušky
    • jablka
    • lotus sušenky
    • ořechy
    • máslo
    • skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme, nebo jen částečně, aby se nám při pečení nerozpadla, pouze jim odkrojíme vršky se stopkou, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Lotus sušenky (množství dle potřeby) rozmělníme, dáme do misky, mírně pokapeme máslem nebo rumem či likérem, smícháme s drcenými ořechy nebo mandlemi (kdo je alergik, jádra vynechá) a směsí naplníme vydlabané hrušky nebo jablka. Sladit směs není nutné, Lotus sušenky jsou sladké dost.
3
Hrušky nebo jablka dáme na plech s pečícím papírem nebo do zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme troškou skořice nebo skořicovým cukrem (dle sladkosti ovoce) a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme do změknutí ovoce. Jablka jsou většinou hotová o něco dříve, tak je vyndáme z trouby chvíli před hruškami, aby se nerozpadla. To záleží na odrůdě, měkkost si každý sám pohlídá.

RADA: Jablečné recepty: Závin, cupcakes i vepřové panenka

4
Podáváme teplé i vychladlé, v obou variantách je to velmi jedlé, jak osvěžující tak i pro zahřátí, třeba s kopečkem zmrzliny nebo zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka v županu

Jablka v županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrušky Jablka Lotus sušenky Máslo Ořechy Skořice - mletá

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Hummus II.

Hummus II.

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Podivná cesta Evy Holubové: Všude v natáčkách!

Podivná cesta Evy Holubové: Všude v natáčkách!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené jablko s ořechy
Pečené jablko s ořechy
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact