• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fíky

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks fíky čerstvé, zralé
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce med světlý
    • 70
      ml červené víno
    • skořice celá
    • badyán
    • řecký jogurt - pravý nebo měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to, zda jsou opravdu zralé, poznáte, až když je rozkrojíte - vnitřek by měl být tmavě růžový až vínový.
2
Fíky nakrojte do kříže, řezy ale neveďte až dolů - nechte 1 cm odspodu nenakrojený. Pak oběma palci a ukazováčky stiskněte dole a fík by se měl rozevřít jako květina. Měly by mít pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Dejte je do menší zapékací mísy/pekáčku.
3
V menším hrnci rozehřejte máslo, přidejte víno, med, kousek skořice a jednu hvězdičku badyánu. Zahřívejte asi 2-3 minuty. Pak tím zalijte fíky. Vložte pekáč na 15 minut do trouby (170°C). Pak vyndejte, nechte chvilku odpočinout a podávejte s řeckým jogurtem.
4
Proč by měl být med světlý: chutě v medu jsou velmi jemné ve srovnání s tmavým medem. Ten by mohl chuť ostatních ingrediencí přebít. Jarní med i rychleji krystalizuje (btw. každý med by měl dřív či později zkrystalizovat - týdny až roky) a obsahuje větší množství pylu. Je tedy zdravější a vhodnější i pro alergiky k vybudování přirozené imunity. Zeptejte se svého včelaře, jaká rostlina převládá ve snůšce - vhodný je akát, pampeliška, růže (i pozdních medů), hloh, lípa, bodlák, kaštan, levandule...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočkový salát s fíky

Čočkový salát s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Z ovoce Dezerty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Červené víno Fíky Máslo Med Řecký jogurt - pravý Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Penne con polo

Penne con polo

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Kuře na paprice
Kuře na paprice
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým…
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact