• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fíky

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks fíky čerstvé, zralé
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce med světlý
    • 70
      ml červené víno
    • skořice celá
    • badyán
    • řecký jogurt - pravý nebo měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to, zda jsou opravdu zralé, poznáte, až když je rozkrojíte - vnitřek by měl být tmavě růžový až vínový.
2
Fíky nakrojte do kříže, řezy ale neveďte až dolů - nechte 1 cm odspodu nenakrojený. Pak oběma palci a ukazováčky stiskněte dole a fík by se měl rozevřít jako květina. Měly by mít pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Dejte je do menší zapékací mísy/pekáčku.
3
V menším hrnci rozehřejte máslo, přidejte víno, med, kousek skořice a jednu hvězdičku badyánu. Zahřívejte asi 2-3 minuty. Pak tím zalijte fíky. Vložte pekáč na 15 minut do trouby (170°C). Pak vyndejte, nechte chvilku odpočinout a podávejte s řeckým jogurtem.
4
Proč by měl být med světlý: chutě v medu jsou velmi jemné ve srovnání s tmavým medem. Ten by mohl chuť ostatních ingrediencí přebít. Jarní med i rychleji krystalizuje (btw. každý med by měl dřív či později zkrystalizovat - týdny až roky) a obsahuje větší množství pylu. Je tedy zdravější a vhodnější i pro alergiky k vybudování přirozené imunity. Zeptejte se svého včelaře, jaká rostlina převládá ve snůšce - vhodný je akát, pampeliška, růže (i pozdních medů), hloh, lípa, bodlák, kaštan, levandule...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočkový salát s fíky

Čočkový salát s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Z ovoce Dezerty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Červené víno Fíky Máslo Med Řecký jogurt - pravý Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Pikantule

Pikantule

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

83
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety,…
60
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
46
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým…
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact