plechovka
rajský protlak
či drcená konzervovaná rajčata
1
ks
cibule
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
chilli
1
špetka
provensálské bylinky
1
špetka
koriandr
Postup přípravy receptu
1
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého pepře. Až cibule zezlátne, přidáme protlak či rajčata, trochu chilli, nameleme trochu koriandru a opepříme. Směs nalejeme do zapékací misky (nejlépe keramické, v níž pokrm servírujeme), vmícháme fazole a v troubě zapečeme do měkka. Před dokončením vmícháme do směsi provensálské bylinky.
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem. Vhodná je i italská ciabatta z domácí pekárny.