g
rajčata oloupaná
pasírovaná nebo hustá domácí rajčatová šťáva
olej
Postup přípravy receptu
1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší zapékací mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme a necháme na trošce oleje osmažit. Pak k ní přidáme osmažit ještě pokrájenou klobásu na kolečka(slaninu na kostičky). Přidáme protlak, nasekaný česnek, hořčici, cukr a zázvor a ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
2
Na fazole nalijeme připravenou omáčku, promícháme, uhladíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 30 minut. Pak vyndáme, přilijeme 500g pasírovaných rajčat, promícháme, případně ještě dochutíme a dáme ještě na 5 minut do trouby provařit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
4
* Můžeme přidat před pečením do fazolí snítku rozmarýnu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pospíšilová
|26. 1. 2016 05:40
Fazole jsou bezvadné :-) . Je jich tedy plny kastról, ale my si s nimi poradíme :-) .
andik
|25. 8. 2014 12:16
perfektní recept, dlouho jsem tak dobré fazole neměla
Lenka
|15. 4. 2014 15:06
Děkuji za výborný recept, nemělo to chybu. Rozmarýn jsem podle doporučení přidala. Bylinky mám je ráda a používám je často, dají jídlu znamenitou chuť.