Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
3
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme sklenicí kolečka a vykrajovátkem uprostřed donutu malá kolečka.
4
Donuty necháme kynout na plechu zhruba 5 min. poté otočíme a necháme znovu vykynout.
5
Pečeme na 150°C dozlatova (pozor ! donuty se musí hlídat).
6
Poleva:
7
V mističce si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a esencí , obarvíme barvivem a v hotové polevě namáčíme vychladlé donuty. Poleva nesmí být příliš hustá ani řídká , musí být tak akorát ;)
muzu vas poprosit o radu. začinam vařit a nevim jestli mam máslo nejdřív rozpustit na plotně a nebo rovnou dat do těsta v celku. dík za odpověd
vasniva pekarka
|29. 10. 2014 13:02
popul hodine mam v celku vykinute testoi presto ze to je bez rumu ale poleva... dala jsem tam vice masla jak se tu psaloa je takova moc ridka no jeste pockam a uvidimpokud ma nekdo nejaky tip na to jak to vylepsittak sem s tim
Martina
|30. 8. 2014 18:43
Dělala jsme polevu pode rozpisu, jenom bez aroma, a to co z toho vylezlo nebyla poleva ale nějaká hmota. Chtělo to daleko víc másla. :-S
Anonym
|18. 4. 2014 07:27
Opsali jsme si recept a dnes 18.4.2014 to ráno zkoušíme, doufám že se nám povede. :-)
andreika
|28. 3. 2013 20:45
První pokus stál za prd, druhý už byl lepší :-) Nicméně návod, smíchejte všechno dohromady není asi zcela nejlepší. Já těsto připravuji jako na klasické české buchty a krásně to vykyne vždycky :-)