• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené donuty
Napište svůj komentář k receptu

Pečené donuty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 69
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • sůl
    • 2
      balení skořicový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g máslo
    • 125
      ml mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • poleva
    • 25
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • mandlová esence
    • kakao
    • potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
3
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme sklenicí kolečka a vykrajovátkem uprostřed donutu malá kolečka.
4
Donuty necháme kynout na plechu zhruba 5 min. poté otočíme a necháme znovu vykynout.
5
Pečeme na 150°C dozlatova (pozor ! donuty se musí hlídat).
6
Poleva:
7
V mističce si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a esencí , obarvíme barvivem a v hotové polevě namáčíme vychladlé donuty. Poleva nesmí být příliš hustá ani řídká , musí být tak akorát ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené donuty s čokoládou

Pečené donuty s čokoládou

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JulieKatniss
    JulieKatniss | 16. 1. 2017 14:42

    Je to strašně dobré

  • hajk | 29. 9. 2016 19:12

    má být máslo rozpuštěné ?????

  • beru | 25. 9. 2016 12:15

    jdu na ně,držte pěsti ;-)

  • začatečnik | 31. 10. 2015 14:03

    muzu vas poprosit o radu. začinam vařit a nevim jestli mam máslo nejdřív rozpustit na plotně a nebo rovnou dat do těsta v celku. dík za odpověd

  • vasniva pekarka | 29. 10. 2014 13:02

    popul hodine mam v celku vykinute testoi presto ze to je bez rumu ale poleva... dala jsem tam vice masla jak se tu psaloa je takova moc ridka no jeste pockam a uvidimpokud ma nekdo nejaky tip na to jak to vylepsittak sem s tim

  • Martina | 30. 8. 2014 18:43

    Dělala jsme polevu pode rozpisu, jenom bez aroma, a to co z toho vylezlo nebyla poleva ale nějaká hmota. Chtělo to daleko víc másla. :-S

  • Anonym | 18. 4. 2014 07:27

    Opsali jsme si recept a dnes 18.4.2014 to ráno zkoušíme, doufám že se nám povede. :-)

  • andreika | 28. 3. 2013 20:45

    První pokus stál za prd, druhý už byl lepší :-) Nicméně návod, smíchejte všechno dohromady není asi zcela nejlepší. Já těsto připravuji jako na klasické české buchty a krásně to vykyne vždycky :-)

  • jmuell1 | 11. 8. 2012 16:31

    Díky za prima receptík. Jedoduché, rychlé a chutné!

  • Anonymous | 4. 8. 2012 13:16

    těsto mi nevykynulo! :((

  • Lenka | 1. 8. 2012 12:01

    Vypadají opravdu lahodně, dnes je zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Narozeniny Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Kakao Mandlová esence Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Donutky

Donutky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
  • Recepty.cz
  • Pečené donuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact