• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pečené donuty
Napište svůj komentář k receptu

Pečené donuty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 69
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • sůl
    • 2
      balení skořicový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g máslo
    • 125
      ml mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • poleva
    • 25
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • mandlová esence
    • kakao
    • potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
3
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme sklenicí kolečka a vykrajovátkem uprostřed donutu malá kolečka.
4
Donuty necháme kynout na plechu zhruba 5 min. poté otočíme a necháme znovu vykynout.
5
Pečeme na 150°C dozlatova (pozor ! donuty se musí hlídat).
6
Poleva:
7
V mističce si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a esencí , obarvíme barvivem a v hotové polevě namáčíme vychladlé donuty. Poleva nesmí být příliš hustá ani řídká , musí být tak akorát ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené donuty s čokoládou

Pečené donuty s čokoládou

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JulieKatniss
    JulieKatniss | 16. 1. 2017 14:42

    Je to strašně dobré

  • hajk | 29. 9. 2016 19:12

    má být máslo rozpuštěné ?????

  • beru | 25. 9. 2016 12:15

    jdu na ně,držte pěsti ;-)

  • začatečnik | 31. 10. 2015 14:03

    muzu vas poprosit o radu. začinam vařit a nevim jestli mam máslo nejdřív rozpustit na plotně a nebo rovnou dat do těsta v celku. dík za odpověd

  • vasniva pekarka | 29. 10. 2014 13:02

    popul hodine mam v celku vykinute testoi presto ze to je bez rumu ale poleva... dala jsem tam vice masla jak se tu psaloa je takova moc ridka no jeste pockam a uvidimpokud ma nekdo nejaky tip na to jak to vylepsittak sem s tim

  • Martina | 30. 8. 2014 18:43

    Dělala jsme polevu pode rozpisu, jenom bez aroma, a to co z toho vylezlo nebyla poleva ale nějaká hmota. Chtělo to daleko víc másla. :-S

  • Anonym | 18. 4. 2014 07:27

    Opsali jsme si recept a dnes 18.4.2014 to ráno zkoušíme, doufám že se nám povede. :-)

  • andreika | 28. 3. 2013 20:45

    První pokus stál za prd, druhý už byl lepší :-) Nicméně návod, smíchejte všechno dohromady není asi zcela nejlepší. Já těsto připravuji jako na klasické české buchty a krásně to vykyne vždycky :-)

  • jmuell1 | 11. 8. 2012 16:31

    Díky za prima receptík. Jedoduché, rychlé a chutné!

  • Anonymous | 4. 8. 2012 13:16

    těsto mi nevykynulo! :((

  • Lenka | 1. 8. 2012 12:01

    Vypadají opravdu lahodně, dnes je zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Narozeniny Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Kakao Mandlová esence Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

84
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Houbový guláš
Houbový guláš
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
  • Recepty.cz
  • Pečené donuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact