Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu. Upečeme v troubě, až jsou měkké a slupka je jakoby papírová. Pak každou bramboru pootevřeme (třeba tak, že do ní lehce bouchneme pěstí) a naplnímě sýrovou omáčkou. Můžeme posypat barevným pepřem nebo bylinkami. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu bez omáčky.
2
Sýrová omáčka: tavený sýr rozšleháme s jogurtem (na 1 obdélníček cca 100 g jogurtu). Ochutíme česnekem, bylinkami, případně pepřem a solí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|21. 11. 2006 07:26
A mně jste zase přivedla k novému receptu - roztavený hermelín určitě zkusím.
Jaroslava Oumarová
|18. 11. 2006 12:24
Di, věděla jsem, že to bude bašta:-)) Upekla jsem si je k Roztavenému hermelínu a místo česneku jsem dala nasekanou jarní cibulku, protože jsem se chystala do společnosti. Mňam!!
Markéta Šmídová
|16. 11. 2006 19:43
Mňam, pochutnali jsme si. Jen doplním - pekla jsem je při 250 st. asi hodinu.
Jana Pátková
|15. 11. 2006 15:35
Brambory jsou v troubě, dělám jogurtovou omáčku a sekám bylinky - už to tady voní, je to lepší než maso.
Tereza Jarčušková
|15. 11. 2006 15:24
A k tomu kyslé mliečko.....Slintám tiež. Vďaka za recept
Di
|15. 11. 2006 12:38
To jsem zvědavá, co budete říkat, až vyzkoušíte! Při četbě těchto stránek ale člověk někdy neví, co dříve.
Jaroslava Oumarová
|15. 11. 2006 12:04
Mhmmm, už úplně cítím tu vůni...Bylinky a sýr k bramborám miluju, to nebude mít chybu:-))
Lidka Kábrtová
|15. 11. 2006 11:57
Di, mňam, mňam...
Jana Z
|15. 11. 2006 11:46
Jídla z brambor miluju a u tohoto přímo slintám.Díky za recept.