• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 72
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Brambory
    • 1
      kg brambory vařené ve slupce
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      g tuk
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 150
      g sýr
    • 4
      lžíce kyselá smetana
    • 2
      ks rajčata spařená a oloupaná (není nutné)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a kdo má rád, může přidat koření, nebo místo soli použít třeba podravku, dobrý je i česnek utřený se solí...
2
Omáčka: cibuli na drobno pokrájenou podusíme na tuku. Přidáme mouku, kterou krátce opražíme (jíška). Přilijeme mléko, promícháme a necháme přijít k varu. Po krátkém povaření přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozehřát a ke konci rozmícháme v omáčce už jen zakysanou smetanu a rajčata pokrájená na kousky. Dle potřeby můžeme dochutit, ale až ke konci - jelikož sýr je již slaný. S takto připravenou omáčkou přeléváme brambory nandané na talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené brambory se sýrovou náplní

Pečené brambory se sýrovou náplní

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Savkova | 22. 6. 2016 17:04

    Vyborne a levne.Dekuji. :-)

  • Katka | 3. 9. 2013 15:19

    Rychlé a výborné!

  • terka | 7. 10. 2012 13:46

    vyborna je i s varenou brokolici:-]

  • maja | 7. 3. 2012 07:26

    super :)

  • Veronika | 24. 10. 2011 18:12

    Brambory jsem osmažila na pánvičce. Omáčka byla výborná a rychlá, jen jsem měla jen 100g tvrdého sýra a tak jsem přidala dva trojúhelníky taveňáku Tany bio. Bylo to výborné, děkuji za recept.

  • Kájina | 24. 7. 2011 10:22

    Omáčka je moc dobrá, místo pečených brambor sem dala 1-2-3 hranolky do trouby. Kdyby to šlo udělala bych je hned dneska zase, ale manžílek chce kus masa :-D .

  • prťavec
    prťavec | 21. 7. 2011 16:08

    skutecne vynikajici! Sice jsem zkousela s testovinami, protoze jsem dma nemela brambory, ale i tak to bylo vynikajici! :-)

  • Camelka | 1. 7. 2011 17:52

    Výborná je i s bramborem na loupačku, teď když už jsou ranný, není co řešit, dobrota <:-)

  • Hrochová | 27. 5. 2011 12:37

    Byl to moc dobrý a rychlý oběd. Dala jsem loupaná rajčata v plechu a zakysanku celou. Než se brambory zapekly omáčka už byla hotová.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 20:28

    a další dobrá víla s foťákem ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 11. 2010 15:10

    :-* URČITĚ!!!

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 14:52

    Nejedná se spíš o zakysanou smetanu?

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 21. 8. 2010 13:12

    bylo to vynikajicí i bez rajčat.dávám jedničku.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 21. 8. 2010 13:07

    bylo to vynikajicí i bez rajčat.dávám jedničku.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 9. 8. 2010 16:44

    děkuji za radu.určitě to vyzkouším.myslím že i s hranolkama to nemusí být špatné.

  • Zora Manasová | 9. 8. 2010 01:45

    Kyselá je určite kysaná, aj to znie podobne.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 8. 8. 2010 11:20

    zdravím,mám dotaz jestli kyselá smetana má být kysaná smetana a nebo ta klasická smetana.kyselá mi nic neříká.děkuji za odpověď.

  • Valentinka I. | 7. 5. 2009 14:14

    Výborné, jen jsem k tomu musela přihodit plátek kuřecího masa :-DD Dávám za 1 a do oblíbených.

  • recepty 73 | 20. 4. 2009 08:43

    Věro,vy jste čiperka!Poslala jste s komentářem i foto!Díky.Jiří

  • Věra Štroblová | 16. 3. 2009 10:08

    Tak mohu poslat veeelikou pochvalu, o víkendu jsem vyzkoušela a nemá to chybu.... akorát jsem brambory povařila ve slupce, oloupala a osmahla na pávi přidala lisovaný česnek, sůl a nakonec zasypala porkem jemně krájeným na kolečka... omáčka vynikající !!! Jiří je to BOMBA !!!

  • recepty 73 | 13. 3. 2009 07:58

    Jano a Věro-musím,,frčet,, služebně...ale doufám,že vám bude chutnat.Stačil jsem včera ještě nechtěně podráždit Niobe(to mi také moc na náladě nepřidalo).Tak dejte vařit brambory a já se kouknu v neděli jak vám chutnalo(pokud již nemáte jiné plány).Jiří

  • Věra Štroblová | 13. 3. 2009 07:10

    :-))) pane Jiří nečervenejte se, když kliknu bez kontroly a odešlu stává se mi to také a po přečtení někdy i fialovím :-)))) a recept je za 1*

  • Jana Pátková | 12. 3. 2009 19:37

    Já si osobně myslím, že se Jiří nemusíte omlouvat, chyba se "vloudí" každému z nás ! Ale recept je dobrý a to je důležité ! Takže - pac a pusu !

  • recepty 73 | 12. 3. 2009 16:22

    No fuj!Kdyby bylo vidět jak se červenám...Věro dík za taktní upozornění a omlouvám se za tu hrůzu.Jiří

  • Jana Pátková | 12. 3. 2009 15:20

    Paní Věro - zásah !

  • Jana Pátková | 12. 3. 2009 15:18

    Já to zkusím s "bylinkama", měkký- tvrdý " myslím bylinky. Ale pokud mohu dodat "kecání" ne k tomuto receptu, jen tak, aby"nějakoví" lidé pochopili, že se "vykládá a mluví atd.vedle" - tak šup tam - je to dobré - hodně příspěvků , ale musíme se naučit to používat, že ?

  • Věra Štroblová | 12. 3. 2009 14:54

    Jojo chystám se vyzkoušet také, ale bez "bilinek"

  • Jana Pátková | 12. 3. 2009 13:21

    Dobrý, zatím nevyzkoušený recept,dávám 1.

  • Věra Štroblová | 12. 3. 2009 09:56

    Tož je to moc pěkný recept toto, hned jsem si ho uschovala, ale asi ho budu dělat bez bilinek a dám něco tvrdšího... :-)))

  • recepty 73 | 12. 3. 2009 08:40

    Tento recept se dá dělat v mnoha podobách.Například místo tvrdého sýra-nivu...Nebo místo rajčat můžeme přidat bilinky-bazalku,libeček,petrželku,česnek...Fantazii se meze nekladou-toto je originál omáčka z Kolumbie,která se u nás doma velmi osvědčila a doporučuji i všem začátečníkům pro její jednoduchost a rychlost.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Kyselá smetana Mléko Rajčata Sýr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Andělská očka

Andělská očka

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

248
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
127
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
69
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
61
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory se sýrovou náplní
Pečené brambory se sýrovou náplní
Pečené brambory se zeleninou
Pečené brambory se zeleninou
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory se sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact