Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a kdo má rád, může přidat koření, nebo místo soli použít třeba podravku, dobrý je i česnek utřený se solí...
2
Omáčka: cibuli na drobno pokrájenou podusíme na tuku. Přidáme mouku, kterou krátce opražíme (jíška). Přilijeme mléko, promícháme a necháme přijít k varu. Po krátkém povaření přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozehřát a ke konci rozmícháme v omáčce už jen zakysanou smetanu a rajčata pokrájená na kousky. Dle potřeby můžeme dochutit, ale až ke konci - jelikož sýr je již slaný. S takto připravenou omáčkou přeléváme brambory nandané na talíř.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Savkova
|22. 6. 2016 17:04
Vyborne a levne.Dekuji. :-)
Katka
|3. 9. 2013 15:19
Rychlé a výborné!
terka
|7. 10. 2012 13:46
vyborna je i s varenou brokolici:-]
maja
|7. 3. 2012 07:26
super
Veronika
|24. 10. 2011 18:12
Brambory jsem osmažila na pánvičce. Omáčka byla výborná a rychlá, jen jsem měla jen 100g tvrdého sýra a tak jsem přidala dva trojúhelníky taveňáku Tany bio. Bylo to výborné, děkuji za recept.
Kájina
|24. 7. 2011 10:22
Omáčka je moc dobrá, místo pečených brambor sem dala 1-2-3 hranolky do trouby. Kdyby to šlo udělala bych je hned dneska zase, ale manžílek chce kus masa :-D .
děkuji za radu.určitě to vyzkouším.myslím že i s hranolkama to nemusí být špatné.
Zora Manasová
|9. 8. 2010 01:45
Kyselá je určite kysaná, aj to znie podobne.
JANA ŠKORNIKOVÁ
|8. 8. 2010 11:20
zdravím,mám dotaz jestli kyselá smetana má být kysaná smetana a nebo ta klasická smetana.kyselá mi nic neříká.děkuji za odpověď.
Valentinka I.
|7. 5. 2009 14:14
Výborné, jen jsem k tomu musela přihodit plátek kuřecího masa :-DD Dávám za 1 a do oblíbených.
recepty 73
|20. 4. 2009 08:43
Věro,vy jste čiperka!Poslala jste s komentářem i foto!Díky.Jiří
Věra Štroblová
|16. 3. 2009 10:08
Tak mohu poslat veeelikou pochvalu, o víkendu jsem vyzkoušela a nemá to chybu.... akorát jsem brambory povařila ve slupce, oloupala a osmahla na pávi přidala lisovaný česnek, sůl a nakonec zasypala porkem jemně krájeným na kolečka... omáčka vynikající !!! Jiří je to BOMBA !!!
recepty 73
|13. 3. 2009 07:58
Jano a Věro-musím,,frčet,, služebně...ale doufám,že vám bude chutnat.Stačil jsem včera ještě nechtěně podráždit Niobe(to mi také moc na náladě nepřidalo).Tak dejte vařit brambory a já se kouknu v neděli jak vám chutnalo(pokud již nemáte jiné plány).Jiří
Věra Štroblová
|13. 3. 2009 07:10
:-))) pane Jiří nečervenejte se, když kliknu bez kontroly a odešlu stává se mi to také a po přečtení někdy i fialovím :-)))) a recept je za 1*
Jana Pátková
|12. 3. 2009 19:37
Já si osobně myslím, že se Jiří nemusíte omlouvat, chyba se "vloudí" každému z nás ! Ale recept je dobrý a to je důležité ! Takže - pac a pusu !
recepty 73
|12. 3. 2009 16:22
No fuj!Kdyby bylo vidět jak se červenám...Věro dík za taktní upozornění a omlouvám se za tu hrůzu.Jiří
Jana Pátková
|12. 3. 2009 15:20
Paní Věro - zásah !
Jana Pátková
|12. 3. 2009 15:18
Já to zkusím s "bylinkama", měkký- tvrdý " myslím bylinky. Ale pokud mohu dodat "kecání" ne k tomuto receptu, jen tak, aby"nějakoví" lidé pochopili, že se "vykládá a mluví atd.vedle" - tak šup tam - je to dobré - hodně příspěvků , ale musíme se naučit to používat, že ?
Věra Štroblová
|12. 3. 2009 14:54
Jojo chystám se vyzkoušet také, ale bez "bilinek"
Jana Pátková
|12. 3. 2009 13:21
Dobrý, zatím nevyzkoušený recept,dávám 1.
Věra Štroblová
|12. 3. 2009 09:56
Tož je to moc pěkný recept toto, hned jsem si ho uschovala, ale asi ho budu dělat bez bilinek a dám něco tvrdšího... :-)))
recepty 73
|12. 3. 2009 08:40
Tento recept se dá dělat v mnoha podobách.Například místo tvrdého sýra-nivu...Nebo místo rajčat můžeme přidat bilinky-bazalku,libeček,petrželku,česnek...Fantazii se meze nekladou-toto je originál omáčka z Kolumbie,která se u nás doma velmi osvědčila a doporučuji i všem začátečníkům pro její jednoduchost a rychlost.Jiří