Vybereme stejně velké menší brambory, oloupeme a celé uvaříme do poloměkka. Scedíme, každý brambor trošku opepříme, event. osolíme, zabalíme do plátku pršutu a vyskládáme do pekáče. Pečeme 15-20 minut v troubě dokřupava.
2
Můžeme podávat jako předkrm či k vínu nebo pivo, popř. jako přílohu k masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|17. 6. 2010 12:01
Jen pro případné další kuchaře, kteří by se tohoto recptu chopili: v balíčku Schw. šunky 100 g je 8 ks tenoučkých plátků. Každý jsem po délce rozřízla a každou půlkou obalila půlku menší brambory. Takže z jednoho balení 100 g za 33 Kč jsem měla 16 "jednohubek". Každou z nich jsem propíchla párátkem, jinak se mi rozbalovaly. Párátka pak posloužila při jídle k uchopení. Pří servírování jsem přidala misku, kde jsem ze 2 lžic tvarohu a 2 lžic bílého jogurktu Hollandia umíchala dip, trochu ho zjemnila lžicí smetany a ochutila pažitkou a troškou soli. Uvažovala jsem i o česneku, ale bála jsem se, aby "nepřerazil" chuť té šunky....
Simča Sládková
|17. 6. 2010 11:59
Jen pro případné další kuchaře, kteří by se tohoto recptu chopili: v balíčku Schw. šunky 100 g je 8 ks tanoučkých plátků. Každý jsem p délce rozřízla a každou půlkou obalila půlku menší brambory. Takže z jednoho balení 100 g za 33 Kč jsem měla 16 "jednohubek". každou z nich jsem propíchla párátkem, jinak se mi rozbalovaly. Párátka pak posloužila při jídle k uchopení. Pří servírování jsem přidala misku, kde jsem ze 2 lžic tvarohu a 2 lžic bílého jogurktu Hollandia umíchala dip, trochu ho zjemnila lžicí smetany a ochutila pažitkou a troškou soli. Uvažovala jsem i o česneku, ale bála jsem se, aby "nepřerazil" chuť té šunky....
Simča Sládková
|17. 6. 2010 10:55
Brambory byly výborné, když jsem je oloupala, dala jsem na každou tak 2 - 3 "jehličky" rozmarýnu a pak zabalila do Schwarzwaldské uzené šunky. Byla to lahůdka....
klara Morevová
|25. 3. 2007 16:45
Tento recept je výborný,když sedíte doma s přáteli a chcete je něčím překvapit.Ale nesmí se to píct moc dlouho,jinak je masíčko vysušené a ne křupavé.Ke komentáři.Pršuto je vynikající sušené maso z kýty.Je dost drahé,ale stojí za to.Prodej-v tenkých plátcích.