Brambory jsou bezesporu nejoblíbenější přílohou. Vyzkoušejte je připravit na tak trochu jiný způsob. Při pečení je doplňte o česnek, citron a tymián. Výsledek bude stát rozhodně za to.
Brambory vložte na plech, vymačkejte na ně šťávu z citronů, přihoďte česnek a tymián. Důkladně osolte, opepřete. Zakápněte olivovým olejem, tak aby se co nejvíce dostal do zářezů. Důkladně promněte. Pečte na 220 °C z obou stran, nebo pomocí horkého vzduchu na 200 °C.
4
Při pečení sledujte citrony. Pokud už chytají barvu, vyndejte je, aby se nespálily. Každou bramboru polijte horkým ochuceným olejem. Můžete je i obrátit.
5
Brambory v průběhu pečení kontrolujte, zda jsou už měkké. Pečte nejdéle hodinu a půl.