• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s česnekem a citronem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Brambory jsou bezesporu nejoblíbenější přílohou. Vyzkoušejte je připravit na tak trochu jiný způsob. Při pečení je doplňte o česnek, citron a tymián. Výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

4 porce
    • 12
      ks brambory menší
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      tymián čerstvých větviček

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce.
2
Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku nemusíte loupat, stačí zmáčknout plochou nože.

RADA: Jak skladovat česnek?

3
Brambory vložte na plech, vymačkejte na ně šťávu z citronů, přihoďte česnek a tymián. Důkladně osolte, opepřete. Zakápněte olivovým olejem, tak aby se co nejvíce dostal do zářezů. Důkladně promněte. Pečte na 220 °C z obou stran, nebo pomocí horkého vzduchu na 200 °C.
4
Při pečení sledujte citrony. Pokud už chytají barvu, vyndejte je, aby se nespálily. Každou bramboru polijte horkým ochuceným olejem. Můžete je i obrátit.
5
Brambory v průběhu pečení kontrolujte, zda jsou už měkké. Pečte nejdéle hodinu a půl.

RADA: Vyzkoušejte také kuřecí prsa Hasselback.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory

Pečené brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citron Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s pršutem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact