• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s česnekem a citronem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Brambory jsou bezesporu nejoblíbenější přílohou. Vyzkoušejte je připravit na tak trochu jiný způsob. Při pečení je doplňte o česnek, citron a tymián. Výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

4 porce
    • 12
      ks brambory menší
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      tymián čerstvých větviček

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce.
2
Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku nemusíte loupat, stačí zmáčknout plochou nože.

RADA: Jak skladovat česnek?

3
Brambory vložte na plech, vymačkejte na ně šťávu z citronů, přihoďte česnek a tymián. Důkladně osolte, opepřete. Zakápněte olivovým olejem, tak aby se co nejvíce dostal do zářezů. Důkladně promněte. Pečte na 220 °C z obou stran, nebo pomocí horkého vzduchu na 200 °C.
4
Při pečení sledujte citrony. Pokud už chytají barvu, vyndejte je, aby se nespálily. Každou bramboru polijte horkým ochuceným olejem. Můžete je i obrátit.
5
Brambory v průběhu pečení kontrolujte, zda jsou už měkké. Pečte nejdéle hodinu a půl.

RADA: Vyzkoušejte také kuřecí prsa Hasselback.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory

Pečené brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citron Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

152
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
80
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
64
Tousty do školy
Tousty do školy
52
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
32
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s pršutem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact