Oškrábané a na čtvrtky nakrájené brambory (nejlépe staré) necháme chvilinku odmočit ve vodě (nejlépe v hrnci s poklicí), pak vodu vylejeme, kápneme asi lžičku oleje, ještě v hrnci zahrkáme, aby se brambory omastily, a vyklopíme na pekáček s pečicím papírem. Takto pečeme dozlatova, v průběhu pečení můžeme přidat tymián nebo jiné bylinky a po upečení osolíme.
2
Tento recept je vhodný zejména, když nám po zimě zůstanou staré brambory, které už nejsou vařené tak dobré.
Pecu z brambor novych nebo z tech, co zrovna mame ;-) . Z bylinek pouziji rozmaryn, salvej, tymian, petrzelku, bobkovy list a cesnek na kousky, osolim a hojne pokapu panenskym ol. olejem. To je pak vuuuune ;-) :-D
maja
|29. 6. 2007 17:44
Maminka takto peče brambory s tím rozdílem, že je nechá v hrnci s vodou ještě zavřít, pak je slété šoupne na pekáček a kapne olej. Horší je to pak s tím omastěním, protože se to hůř mastí, když s tím nezahrkáte v kastrůlku, a pak se mi občas zdají mastné až moc.
Zita Matejkova
|26. 6. 2007 11:50
Smíchám olivový olej s oreganem obalím ve směsi brambory a peču.Před koncem lehce posypu nastrouhaným sýrem.Peču bez papíru.Výborné a variabilní.
Adél
|26. 6. 2007 11:08
to by nebyla Di, aby si nerýpla... hezký den
Di
|26. 6. 2007 10:47
Já peču raději nové brambory, ze strarých se mají vařením vylouhovat určité nezdravé látky.
esterka
|26. 6. 2007 10:37
Výborná věc, doporučuji. Jinak můj tatínek vaří staré brambory s malou snítkou celeru, chutnají pak velmi svěže.
Irena Klasová
|26. 6. 2007 09:29
Jeden lepší recept než druhý, tohle vyzkouším zítra.