• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s brynzou a slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 20
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento jednoduchý pokrm je hotová lahůdka, kterou si jistě všichni oblíbí. Pečené brambory doplněné lahodnou brynzou, dozlatova opečenými plátky slaniny, kolečky šalotky a pažitkou totiž chutnají skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory typ A, B
    • olivový olej
    • 150
      g anglická slanina
    • 4
      ks šalotka
    • 200
      g bryndza
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, brambory musejí být měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slaninu pokrájejte na nudličky, šalotky na kolečka. Slaninu opékejte na rozpálené pánvi dokřupava, v průběhu pečení přidejte lžíci olivového oleje a pokrájené šalotky a vše opečte dozlatova.
3
Upečené brambory načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a na každou dejte poctivou lžíci brynzy. Brambory posypte vypečenou slaninou se šalotkami a nasekanou pažitkou.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tip: Vyberte pokud možno stejně velké brambory, aby se všechny upekly stejnoměrně.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem

Placky ze sladkých brambor s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bryndza Olivový olej Pažitka Pepř mletý Šalotka Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

95
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
35
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
35
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Buřty na pivu
Buřty na pivu
26
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact