• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s brynzou a slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento jednoduchý pokrm je hotová lahůdka, kterou si jistě všichni oblíbí. Pečené brambory doplněné lahodnou brynzou, dozlatova opečenými plátky slaniny, kolečky šalotky a pažitkou totiž chutnají skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory typ A, B
    • olivový olej
    • 150
      g anglická slanina
    • 4
      ks šalotka
    • 200
      g bryndza
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, brambory musejí být měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slaninu pokrájejte na nudličky, šalotky na kolečka. Slaninu opékejte na rozpálené pánvi dokřupava, v průběhu pečení přidejte lžíci olivového oleje a pokrájené šalotky a vše opečte dozlatova.
3
Upečené brambory načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a na každou dejte poctivou lžíci brynzy. Brambory posypte vypečenou slaninou se šalotkami a nasekanou pažitkou.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tip: Vyberte pokud možno stejně velké brambory, aby se všechny upekly stejnoměrně.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem

Placky ze sladkých brambor s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bryndza Olivový olej Pažitka Pepř mletý Šalotka Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

17
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
14
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact