• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Hasellback
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory Hasellback

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu úžasně křupavé, uvnitř naopak nádherně vláčné a jemné. Tenhle chuťový kontrast ochucených pečených brambor prostě nejde nemilovat.

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      brambory varný typ A
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      snítka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá brambora musí zůstat v celku. Nakrájejte na plátky 2 stroužky česneku a nastrkejte je na přeskáčku mezi plátky brambor.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Zapékací mísu vytřete olejem. Zbylé stroužky položte na dno mísy a přidejte rozmarýn. Na to naskládejte brambory, osolte je, opepřete a pečte 30 minut. Poté brambory potřete pomocí mašlovačky olejem ze dna misky a ještě pečte dalších 20 minut. Tip: Do zářezů v bramborách můžete zastrčit tenké plátky slaniny či cibule, snítky tymiánu nebo rozmarýnu, lístky šalvěje... Je to trochu piplačka, ale ta chuť za to stojí.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Brambory v krustě s ořechy

Brambory v krustě s ořechy

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Sejkory

Sejkory

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

36
Špenátové palačinky se špenátovou náplní
Špenátové palačinky se…
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Čokoládová bomba bez pečení
Čokoládová bomba bez…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Pečené bramborové lupínky
Pečené bramborové lupínky
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Hasellback
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact