• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Napište svůj komentář k receptu

Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 350
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí
    • 125
      g cukr krupice
    • sůl
    • tuk na potření
  • Povidla
    • jablka
    • citron
    • med
    • hnědý rum
  • Na ozdobu
    • tvaroh z vaničky
    • bílý jogurt Activia
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vdolky: droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě.
2
Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech. Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout. Poté potřeme tukem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Po upečení ještě jednou potřeme tukem.
3
Povidla: jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem.
4
Vdolečky na talíři natrhneme a poklademe povidly a tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
5
Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, povidla a tvaroh jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilis ilis | 6. 2. 2009 16:21

    Děkuji za upřesnění.

  • Di - | 6. 2. 2009 07:35

    Fuj, smíchala jsem dvě vazby! Takže, Kovářovi, prosím, doplňte do ingrediencí 250 ml mléka. Nebo prosím Kovářovy o doplnění... Nejsme na češtinářském kroužku, ale ani já nechci dělat gramatické chyby!

  • Di - | 6. 2. 2009 07:00

    Děkuji za upozornění, Ilis, máte pravdu. Veronika Lindner asi dala mléka "přiměřeně", ale má ho být 250 ml. Prosím Kovářovi o doplnění tohoto údaje.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 22:13

    Recept vypadá zajímavě,ale chybí mléko v popisu ingrediencí.Mléka má být méně,více či přiměřeně?Jablková povidla nahradím hruškovými...

  • Di - | 28. 1. 2009 13:58

    Já bych ani poradit nemohla - na plotně péct nemohu, mám totiž plyn a používám jenom hořáky, plotýnka na ně mi nevyhovuje. Takže někdy, když třeba peču lokše, používám suchou zepterovou pánev. Bohužek němám ani ty lesní jahody.... Tedy dámy, Vy jste ale rozvinuly kolem tohoto receptu chutě!

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 13:24

    Nevadí, Laďko, že nejste Di, i tak díky za odpověď.Určitě je vyzkouším. Určitě budou dobré, ikdyž nebudu mít ten sníh s lesními jahodami.....

  • ladislava staffenová | 28. 1. 2009 12:40

    Nejsem tedy Di - ta se určitě také ozve - ale prakticky tentýž recept (až na nepodstatné drobnosti) mám od babičky, která na ničem jiném, než na plotně nepekla. Já tedy plotnu nemám, ale zkusila bych to. :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 12:32

    Di, nevíte, nešly by tyhle vdolky péct na plotně? Moje babička dělávala podobné,bohužel nevím přesně jaké, a pekla je na plotně - po upečení potřela sádlem z obou stran a pak natřela povidlím a nastrouhala tvaroh, někdy jsme měli našlehaný sníh s lesními jahodami - naprosto bezkonkurenční.Chtěla bych je vyzkoušet péct na té plotně, ale nevím, jestli je to těsto pro tento účel.

  • Di - | 28. 1. 2009 11:57

    Tak to jsem moc ráda, Veroniko. Měla jsem trochu strach, aby mě Váš manžel neproklína, že musí jíst sladké k obědu. Můj muž moc na sladké není, ale když byly tyhle vdolky čerstvě upečené, tak mizely jak sníh na jaře. Tak dobrou chuť.

  • Veronika Lindner | 28. 1. 2009 11:40

    Tak vdolky jsou hotovy a i kdyz manzel ze zacatku koukal skepticky,tak ted se s nima cpe.V lete jsem delala jahodovou marmeladu,tak jsem ji na to pouzila a navrch trosku sladke slehacky.Je to vazne basta!!!!

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 18:50

    Di,nebudete tomu verit,ale uz dobre pul hodiny si piseme s moji sestrou o tech vdolkach a schodli jsme se na tom,ze uz jsme je alespon 10 let nejedli.Taky mi jeste napadlo,ze mama davala navrch misto smetany pacholika.Kazdopadne jeste jednou dekuju,ja bych snad uplne zapomnela ze existuji,a kdybych to prave nepripomnela moji sestre,tak by je zapomnela i ona.Dam zitra vedet,jak se na to tvaril muj rakousky manzel,ktery je nezna.

  • Di - | 27. 1. 2009 18:41

    Já jsem k chlupáčům se zelím udělala Hradecké koule, už dlouho jsem je toužila vyzkoušet. Mohu jen doporučit!

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:33

    no vidíš, chlupáče - jejda ....

  • Di - | 27. 1. 2009 17:32

    Ty moje byly jako kámen, ale naštěstí se brambory nerozvařily do měkkého"blivajzu" a šly strouhat. A taky z nich byly skvělé chlupaté i normílní bramborové knedlíky.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:20

    Di - teď jsi mě docela inspirovala - hlavně těmi zmrzlými ingrediencemí - díííky

  • Di - | 27. 1. 2009 17:07

    To mám radost, Veroniko, že jsem Vás inspirovala. Já je dělala nedávno poprvé. Moje inspirace byla zcela prozaická: zmrzlé brambory i jablka na balkóně. Ani jedno konečnému výsledku nevydilo.

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 16:34

    Pani Di,uplne jste mi tema vdoleckama pripomnela moje detstvi. Babicka je taky delala. Daval na ne hruskova povidla, pak nastrouhala tvaroh a na konec navrch posadila kopecek sladke slehacky. Ja badlim uz 18 let v rakousku a jeste se mi tu nepovedlo sehnat tvaroh na strouhani, tak si ho vozim z cech a davam do mrazaku. Kazdopadne se do nich zitra pustim,uplne me prepadla na ne chut. Davam velkou jednicku a doporucuji!!

  • Di - | 27. 1. 2009 07:38

    Zapomněla jsem dodat, že pokud Vám vdolky zbydou a jsou už tvrdší, dají se nakrájet na větší kostičky, prohřát - opéci v troubě a použít jako dukátové buchtičky s krémem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Citron Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jablka Med Polohrubá mouka Sůl Tuk Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact